|
To kategoria miękkich i świeżych serów pochodząca z południa Europy. Ser wyrabiany tradycyjną metodą ze śmietanki charakteryzuje się gładką, aksamitną konsystencją i naturalnym, śmietankowym smakiem.
Doskonałe połączenie najlepszych cech sera, masła i śmietany. Wyprodukowany z pasteryzowanej śmietanki. Łatwo się rozsmarowuje na pieczywie i jednocześnie zawiera o połowę mniej tłuszczu niż masło, dlatego stanowi dla niego ciekawą alternatywę.
Mascarpone, najczęściej używane jest do przygotowania deserów oraz ciast - szczególnie, jako główny składnik włoskiego Tiramisu. W daniach na gorąco wzbogaci smak wielu sosów do makaronu, dań mięsnych, warzywnych czy pizzy. |
|
Mascarpone Piątnica
wartość energetyczna: 394 kcal (1650 kJ*) / 100 g
nazwa | wart | / 100 g |
Białko |
3,50 |
g |
Węglowodany |
5,10 |
g |
Tłuszcze |
40,00 |
g |
*jako przelicznik przyjęto: 1 kcal = 4.1868 kJ
|
producent / dystrybutor:
OSM Piątnica
|
|
|
|
|