|
efiry ukwaszane są specjalnie wyselekcjonowanymi bakteriami, dzięki którym zachowują wyjątkowy aromat i gęstość. Obecność żywych kultur bakterii kefirowych, zapewnia równowagę mikroflory, ograniczając rozwój drobnoustrojów chorobotwórczych w układzie pokarmowym.
Podobnie jak inne nasze produkty również Kefiry nie zawierają konserwantów. Produkowane są w oparciu o proces pasteryzacji pozwalający zachować naturalny smak i wartości odżywcze.
Kefir 0 % - ma dwa razy mniej kalorii i cholesterolu niż Kefir 2%, bogaty jest w wapń, fosfor, potas i cynk, witaminy A, B2, B12 i kwas foliowy. Poprawia trawienie i orzeźwia. |
|
Kefir 0% Lekki Piątnica
wartość energetyczna: 35 kcal (147 kJ*) / 100 g
nazwa | wart | / 100 g |
Białko |
4,00 |
g |
Węglowodany |
4,80 |
g |
*jako przelicznik przyjęto: 1 kcal = 4.1868 kJ
|
producent / dystrybutor:
OSM Piątnica
|
|
|
|
|