|
Margaryna do smarowania pieczywa i innych celów kuchennych. Zawartość tłuszczu - 80%.
Składniki: oleje roślinne ciekłe i utwardzone(w tym olej słonecznikowy min.30%), woda, serwatka, emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych oraz kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem cytrynowym, lecytyna sojowa), sól kuchenna(0,2%),aromat, regulator kwasowości (kwas cytrynowy),barwnik (b-karoten), substancje wzbogacające: witaminy A i D3 |
|
MR Masło roślinne

wartość energetyczna: 721 kcal (3019 kJ*) / 100 g

| nazwa | wart | / 100 g |
| Białko |
0,05 |
g |
| Węglowodany |
0,25 |
g |
| Tłuszcze w tym: |
80,00 |
g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 21,00 | g | | Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 24,00 | g | | Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 35,00 | g |
| Witaminy w tym: |
|
|
| Witamina A | 600,00 | μg | | Witamina E | 10,00 | mg | | Witamina D | 5,00 | μg |
*jako przelicznik przyjęto: 1 kcal = 4.1868 kJ
|
producent / dystrybutor:
Zakłady Przemysłu Tłuszczowego w Warszawie S.A.
|
|
|
 |
|