|
|
|
|
|
|
Przy dzisiejszym śniadaniu przyszło mi do głowy aby na kanapce przełamać charakterystyczny smak pasty rybnej, którą bardzo lubię czymś słodko kwaśnym - padło na ogórka kiszonego i ananasa
fot: (C) 2006 Miś
Specyficznego, smakowego misz-maszu dodały dwa gatunki sera - pleśniowy i żółty w który zawinięty został ogórek z ananasem.
składniki:
- chleb ryżowy
- pasta rybna np. z tuńczyka albo łososia
- wąskie plastry sera żółtego
- ser pleśniowy
- ogórek kiszony
- ananas z puszki
smacznego _________________ pozdrowienia
edytowany: 1 raz | przez Miś | w dniu: 07-08-2006 14:52
|
|
|
|
|
|
|
|
Widzę, że na forum trafił prawdziwy smakosz past rybnych a może jakaś propozycja własnej pasty?
Polecam szybką do wykonania pastę z sardynek
Składniki:
- puszka sardynek w oleju
- kostka sera białego półtłustego
- mała cebula
- sól
- pieprz
Wszytko wymieszać ze sobą na jednolitą masę.
Smacznego _________________ Pozdrawiam - Dalia
|
|
|
|
|
|
|
|
Smakosz nie smakosz - ryby to samo zdrowie więc warto się nimi odżywiać za wyjątkiem ryby maślanej, której mój żołądek nie przyswaja _________________ pozdrowienia
|
|
|
|
|
|
|
|
Miś napisał: |
za wyjątkiem ryby maślanej, której mój żołądek nie przyswaja |
nio niestety mój też nie wyraża uwielbienia dla tej rybki, ale odrobina maślanej jeszcze nikogo nie uśmierciła
edytowany: 1 raz | przez Justy | w dniu: 07-08-2006 14:53
|
|
|
|
|
|
|
|
Miś napisał: |
za wyjątkiem ryby maślanej, której mój żołądek nie przyswaja |
A ja bardzo lubię maślaną rybkę, i jak do tej pory mój żołądek nie wyrażał zadnego sprzeciwu _________________ Pozdrawiam - Dalia
|
|
|
|
|
|
|
|
Justy napisała: |
odrobina maślanej jeszcze nikogo nie uśmierciła |
ja już chyba nigdy nie tknę ryby maślanej, mimo że jest przepyszna to nie jest warta siedzenia dwóch dni na kibelku _________________ pozdrowienia
|
|
|
|
|
|
|
|
Ja z kolei pastę rybną robię z makreli w sosie pomidorowym,dodaję trochę białego sera,cebulkę,pokrojoną w kostkę,przyprawy,pieprz,paprykę,ketchup,oraz starty żółty ser(na dużych oczkach)Smarując kanapkę można jeszcze posypać żółtym serem,przyozdobić rzodkiewką,kwestia gustu i smaku lub zapasów w lodówce.Smacznego
|
|
|
|
|
|
|
|
Dalia dopiero dzisiaj znalazłam Twój przepis na pastę i bardzo podobna robię ze szprotek (chyba że to to samo co sardynka) bo jakoś mi się chyba lekko zgłupiało hehe...
A patent połączenia pasty rybnej, z ananasem, serami i ogórkiem całkiem mi się podoba, trzeba będzie spróbować
chociaż wiem, ze chociaż jednej osobie się nie spodoba hehe... _________________
"Szczęście nie zawsze ma uśmiech na twarzy.Szczęście to także łzy,to głos,który chce się słyszeć chociaż na moment. Nieważne, czy to szczęście trwa godzinę, minutę czy moment. Najważniejsze,że potrafię nadać mu imię.......Twoje imię."
|
|