|
|
|
|
|
|
Dostałam od rodziny królika i problem jest w tym że nie mam pojęcia jak mozna go przyrządzic?
Może Wy znacie jakieś sprawdzone i smaczne dania z tego oto zwierza? Uwielbiam pieczarki więc może z ich udziałaem cos znacie?
W necie jest sporo dań ale niektóre z takimi dodatkami o jakich ucho moje nie słyszało dlatego Was prosze o przepisy jakieś _________________
|
|
|
|
|
|
|
|
Witaj...
Królika mozna zrobic na kilka sposobów: mozesz upiec w piekarniku, zrobic pasztet, udusic z sosem. To zależy co lubisz?
Ale pamiętaj, najpierw go wymocz!!!!
Zależy co chcesz zrobic????????
Napisz a podam ci przepis
Pozdrawiam. _________________ Lubię tu wracac!
|
|
|
|
|
|
|
|
Abizelka najlepiej to był by pieczony lub duszony króliczek _________________
|
|
|
|
|
|
|
|
Anilewe to tak: namocz królika na 24h i teraz masz do wyboru: Maślanka lub białe wino, z przyprawami. W lodówce.
Pocwiartuj go i podsmaż go z każdej strony, następnie podlej wodą i duś do miękkości. Następnie wyjmij królika i zalezy jak robisz sos, ja dodaję mąkę z wodą i zaklepuję ( zrób go tak jak lubisz).
W pieczeniu królika postępujesz jak z każdym mięsem, najważniejsze jest abyś go wymoczyła
Smacznego
Pozdrawiam. _________________ Lubię tu wracac!
|
|
|
|
|
|
|
|
Kurcze, a ja królika robilam bez moczenia i nie wiedzialam, czemu mi nie smakował.... _________________
|
|
|
|
|
|
|
|
Dzieki Abizelko wybróbuję ten sposób przyrządzania mięska.Dam znac jak mi to wyszło _________________
|
|
|
|
|
|
|
|
Ok. czekam..... _________________ Lubię tu wracac!
|
|
|
|
|
|
|
|
O kurcze nie wiedziałam że królika sie moczy..My też dostalismy w prezencie i przyznam sie że go zamroziłam bo nie wiedziałam co z nim zrobić
Ale dzięki abizelce w niedzielę bedzie u mnie króliczek na obiadek _________________
|
|
|
|
|
|
|
|
Ale proszę bardzo. Miło mi _________________ Lubię tu wracac!
|
|
|
|
|
|
|
|
anilewe: jak wyszedł króliczek??? _________________
|
|
|
|
|
|
|
|
JA ROBIĘ GO TAK:
podsmażam na oliwie(aż się trochę poprzypala)dodaję 8 ćwiartek cebuli, też niech się trochę przypalą, obsypuję mąką, zamieszam i zalewam 2 szklankami białego wina. Najlepsze przyprawy to sól, pieprz, rozmaryn i listek laurowy. Niech się dusi aż do miękkości... Jest genialny z makaronem ))
|
|