W dzisiejszej "Tinie" jest taki fajny przepis na roladę drobiową-wydaje mi się,że to może być smaczne.
1,5 kg fileta z piersi indyka
4 łyżki bułki tartej
1 jajko
1 torebka mrożonej marchewki i groszku
1 puszka kukurydzy
30 dag twarożku
przyprawy
Ugotować marchewkę i groszek,filet z indyka rozbić na duży płat,posolić i popieprzyć, kukurydze odsączyć.
Nadzienie: twarożek wymieszać z jajkiem,tartą bułką, marchewką, groszkiem,kukurydzą,przyprawić do saku.Nadzienie rozsmarować na mięsie i zwinąć.Posmarować oliwą, przełożyć do naczynia żaroodpornego i włożyć do rozgrzanego piekarnika do 200 stopni.piec ok. 1,5 godziny.
Nigdy nie piekłam nadziewanego mięsa,ale to może być smaczne
dodam jeszcze,że czas przygotowania wynosi-2 godz. 15 min, cena jednej porcji 4,80 zł, a porcja zawiera 460 kcal.
_________________
(...)miłość trzeba budować-odkryć ją to za mało(...)