
|
 |
|
|
|
|
zupa z dyni
50g masła
2 średnie cebule
(podsmażyć)
1 kilogram dyni
(pokroić w kostke)
1 litr gotowego wywaru z kurczaka
0.5 litra wody
(wlać do cebulki, dodać dynie i gotować ok 20 min, jak bedzie miekka to całość zmiksować)
100 g śmietanki
pieprz+sól do smaku
nie ma nic pyszniejszego tylko chyba trzeba czekać na dynie w ogródku. ja to sobie zawsze mroże taką dynie żeby mi starczyła na cała zime  _________________

|
|

|
 |
|
|
|
|
Dzieki Ania. Ale z ta dynia to bedzie problem  _________________

|
|

|
 |
|
|
|
|
zupa z cukini
1 kilogram pokrojonej w kostke cukini zagotować w 1 litrze wywaru warzywnego. jak cukinia bedzie miękka zmiksować całośc, wlać spowrotem do garnka, dodać dwa trójkąciki serka topionego śmietankowego(jeśli serek dobrze sie nie rozpusci to trzeba jeszcze raz zmiksowac), kosteczke bazyli z knora, posolic i popieprzyc do smaku.
jest to najlepsza zupa na świecie  szybka i bardzo łatwa, mogłabym ją jesć codziennie  _________________

|
|

|
 |
|
|
|
|
Brzmi super - dzis albo jutro zrobie, jak ktos mi pozyczy miksera  _________________

|
|

|
 |
|
|
|
|
cukinie łatwiej teraz kupić w sklepie niz dynie ale i tak najlepsza zupa jest ogródkowych warzywek  _________________

|
|

|
 |
|
|
|
|
Osobiście też uwielbiam zupkę cukiniową, pycha.
A czy robiłyście Gazpacho? Wogóle to nie ma jak to kuchnia hiszpańska. Niedługo zrobi się ciepło więc zupka jak znalazł
Przepisów na Gazpacho jest wiele (różnią się troszkę skladnikami) proponuje zajrzeć do przepisów w necie.
Łatwa, zdrowa i mało kaloryczna. _________________

|
|