|
|
|
|
|
|
hej kobietki mam do Was pytanko...gotowała któraś z Was zupę serową?? _________________ Mamy siebie, mamy tak wiele/Mamy to szczęscie, że mamy siebie!
|
|
|
|
|
|
|
|
Hehe pierwszy raz o takiej słyszę . Cebulową gotowałam, ale serowej nie .
|
|
|
|
|
|
|
|
oczywiście i to nie raz, pychotka niesamowita i dużo wariantów smakowych
|
|
|
|
|
|
|
|
Ja pisałam kiedyś o zupie z serków topionych, która jest poprostu pyszna. Poszukaj trochę wstecz, jak nie znajdziesz to napiszę jeszcze raz. _________________ "Nie wszystkie prawdy są dla wszystkich uszu"
|
|
|
|
|
|
|
|
Też robiłam z serków topionych i podawałam ją z grzankami.
Ale też zapomniałam proporcje.
|
|
|
|
|
|
|
|
Na zupę serową biorę 2 kostki serków topionych (po 10 dag), wrzucam to do gotującej się wody i mieszając gotuję. Nie trzeba solić, dodaję tyko trochę pieprzu(serki są słone). Na koniec dodaję pół szklanki śmietany i to cała zupa. To jest przepis podstawowy ale ja go trochę ulepszyłam. Na tym wywarze gotuję pierś z kurczaka, którą wyjmuję przed dodaniem serków i potem na sam koniec kroję ją w kosteczki i dodaję do zupy. Do każdego talerza dodaję też trochę zielonego groszku z puszki i zielonej pietruszki.
Ta zupka jest po prostu PYCHA!!! _________________ "Nie wszystkie prawdy są dla wszystkich uszu"
|
|
|
|
|
|
|
|
o.O Jakoś sobie tego nie wyobrażam.. Jaki to ma smak, jaką konsystencję? I właściwie to co jakbym zamiast klasycznego serka topionego wzięła jakiś dziwny, np. ze szczypiorkiem ;p A kolor wychodzi pewnie taki bardzo jasny, jak np. w przypadku żurku? _________________
|
|
|
|
|
|
|
|
ja robie zupe z dodatkiem serkow,
na rosolku, no chyba ze nie mam czasu na kostkach rosolowych gotuje groszek, duzo groszku, potem go miksuje, dadaje serki i powtaje krem, podaje z grzankami,
ale poniewaz moje kochanie nie bardzo lubi taka ciape, wiec zadko,
ale czy to jest takie pycha tez nie powiem,
dla mnie zupa ma byc zupa a nie rozpuszczone serek w wodzie,
|
|
|
|
|
|
|
|
zupa z serków topionych jest normalnie rzadka, jak każda inna. Smak jest dość ostry, najlepiej uzywać serków śmietankowych ale ja raz użyłam serków z salami dodatkową atrakcją były kawałeczki salami w zupie. Ta zupa jest naprawdę pyszna i ten kto ją spróbował to teraz ją powtarza. _________________ "Nie wszystkie prawdy są dla wszystkich uszu"
|
|