|
|
|
|
|
|
chyba cieżko jest teraz znaleźć coś do jedzenia w supermarkecie co albo nie jest przetworzone albo nie ma konserwantów i barwników, a produkty w sklepach ze zdrową żywnością są tak drogie _________________ Pozdrawiam - Dalia
edytowany: 1 raz | przez Dalia | w dniu: 05-10-2006 7:55
|
|
|
|
|
|
|
|
Dalia, wystarczy wiedzieć co jesz, czytaj uważnie etykiety, porównuj produkty - nawet na półkach marketów znajdziesz żywność bez konserwantów, z naturalnymi barwnikami i aromatami.
Swoją drogą myślę, że baza produktów w portalu, jak się jeszcze bardziej rozwinie będzie wspaniałą wszechnicą wiedzy o ewentualnych zagrożeniach.
|
|
|
|
|
|
|
|
pioter napisał: |
Dalia, wystarczy wiedzieć co jesz, czytaj uważnie etykiety |
moja znajoma jest po chemii i nawet ona czasem nie wie co takiego wsadzili w produkt i jak to może zadziałać na nasz organizm
pioter napisał: |
porównuj produkty - nawet na półkach marketów znajdziesz żywność bez konserwantów, z naturalnymi barwnikami i aromatami |
owszem czasem produkt jest bez konserwantów, ale wtedy zawiera sztuczne barwniki, a jak ma naturalne barwniki to znowu ma sztuczne substacje spulchniające i tak w kółko _________________ Pozdrawiam - Dalia
|
|
|
|
|
|
|
|
Dalia, może i masz rację z jednej strony wychodzi na to, że trzeba ufać, że wszystko co znajduje się w sprzedaży musi być zdatne do jedzenia, ale z drugiej trzeba dobrze znać swój organizm co toleruje a czego nie.
|
|