|
|
|
|
|
|
ciekawe Marta, mozesz napisac cos wiecej, u mnie nalesniki je sie tylko na slodko,no nie liczac krokietow(ale to nie nalesniki tylko krokiety)
Ja mam na dzis zupke pieczarkowa(ale prawdziwych grzybkow tez dolozylam)
|
|
|
|
|
|
|
|
Prosze bardzo ciasto robie jak na normalne nalesniki dodaje tylko wegety i papryczke chili do niego smaze...potem podsmazam pieczarki z cebulk i dadaje pieprzu soli i serka zoltego startego i zawijam daje do zaroodpornego naczynia drugie z farszem z kurczaka dwie piersi kroje drobno podsmazam popieprzone i w sosie sojowym podduszone potem zawijam nalesniczory daje do naczynia i na wierz klade cienkie kawalki sera plesniowego ziolowego do piekarnika na 5 min i jemy _________________ Jestem Mama!!!!!
|
|
|
|
|
|
|
|
wow, dzieki, zrobimy,
oj ciekawe czy moje kochanie to zje, Moj maz jest co prawda wszystko zerny,no ale jada sery, ale tylko zolte, o i twarozek, ale zobaczymy, moze szzmnie,
#
Dzieki,
|
|
|
|
|
|
|
|
Smacznego zycze...Jolu na wierz posyp zoltym zwyklym serem jak nie lubi plesniowego... _________________ Jestem Mama!!!!!
|
|
|
|
|
|
|
|
ale ja lubie, to pol na pol,
|
|
|
|
|
|
|
|
ja u mamy kiedys jadłam nalesnik i na to mielone mieso podsmazone, dodany do tego tunczyk, wegety i inne przyprawy i to było tak "ostre" ze sie popija wodą (gazowana lub bez gazu-jak to woli) ale tto jest jako "przekaska a nie danie na obiad,i to "hinduski" przepis bo tak robiła ciocia ktorej corka ma meza Hindusa i tak tam jedza _________________
|
|
|
|
|
|
|
|
Ja miałam dzisiaj kurczaczka z ziemniaczkami i marchewke z groszkiem _________________ Cześć wszystkim jestem Ania.
|
|
|
|
|
|
|
|
Wczoraj jadłam na imieninach dobre danie gorące:udko z kurczaka polane sosem meksykanskim ze słoiczka, dufinki takie robione i surówka.
Dufinki robi się je w bardzo prosty sposób, mielone ziemniaki, plus mąka ziemniaczana,jajko,sól i troszkę piepszu.
Surówka z pekińskiej, pomidor w kostkę,ogórek kiszony starty na grubych oczkach, ogórek zwykły w ćwiartki, kukurydza, cebulka,śmietana, majonez, sos komerkowo-ziołowy
Udka doprawiamy i pieczemy w piekarniku, a na talerzu polewamy je podgrzanym sosem (np. łowicza lub pudliszki słodko kawaśnym).
Pycha! _________________
|
|
|
|
|
|
|
|
agga ale smaka zrobiłas:) _________________
|
|
|
|
|
|
|
|
no napewno narobilam bo mi to strasznie smakowalo i stwierdzilam ze jak kiedys bede zonka i bede gotowac obiadki dla mojego mezusia to wlasnie bede robic takie dufinki, wzamian za ziemniaczki z roznymi mieskami. Bo robi sie jej szybko, oszczednie i sa smaczne nawet zeby zjesc je same. Maja jedynie jedna wade.. tlucza, bo samazone sa na glebokim oleju, wiec napewno bede je robic od swieta. _________________
|
|
|
|
|
|
|
|
ja dzisiaj bez obiadu,ostatnio jestem często sama i nie chce mi się dla siebie robić obiad.. _________________ lubię tu wracać...
|
|