
|
 |
|
|
|
|
u mni dzisaj będą pierogi z grzybami które bardzo uwielbiam

|
|

|
 |
|
|
|
|
u mnie fasolka szparagowa.W sumie to nie dawno robiłam ale skoro jest bo mamcia ze wsi przywiozła to trzeba konsumować.W zimie swojej nie będzie.

|
|

|
 |
|
|
|
|
Umnie pomidorowa z makaronem.A potem idziemy na grila do teściowej.Piątek ale maz przyjechal na urlop na3tyg. to trzeba poodwiedzać rodzinkę.I inne sprawy załatwiać(budowa)  _________________

|
|

|
 |
|
|
|
|
martuska jak robisz pomidorową to gotujesz makaron oddzielnie czy razem????

|
|

|
 |
|
|
|
|
Zawsze oddzielnie! _________________

|
|

|
 |
|
|
|
|
Ja kiedyś ugotowałam razem i widelcem trzeba było jeść

|
|

|
 |
|
|
|
|
no właśnie!Razem by było lepiej ale... _________________

|
|

|
 |
|
|
|
|
wtedy zamiast zupki wychodzi gęstaaaaaa papka.....

|
|

|
 |
|
|
|
|
Ja robię dziś zapiekankę ziemniaczaną. Jeśli to tak można nazwać. Po prostu:
1 ziemniaczki kroję w plasterki i delikatnie podgotowuję
2 boczek z cebulką i pieczarkami smażę na patelni3
3 rozpuszczam w rondelku serek topiony (1 kostkę)następnie dodaję śmietanę (najlepiej do sosów i zup), do sosu dodaję ząbek czosnku i koperek.
4 to wszystko mieszam w formie do pieczenia wcześniej wysmarowanej tłuszczem
5 dodaję przyprawę do ziemniaków, polewam sosem i wstawiam do piekarnika (forma do pieczenia powinna być przykryta-może być folia aluminiowa)
6 należy piec aż ziemniaki będą miękkie. Tuż przed wyjęciem posypać serem żółtym i gotowe
Smacznego

|
|

|
 |
|
|
|
|
Bardzo ciekawe danie wypróbuję je na pewno.A tej smietany to dużo? _________________

|
|

|
 |
|
|
|
|
I jaki serek topiony?

|
|