|
|
|
|
|
|
Dziewczyny podpowiedzcie mi proszę jak robicie pulpeciki, co dodajecie i jaki sos do tego robicie. Potrafię gotować ale pulpetów nigdy nie robiłam. Z góry wielkie dzięki.
|
|
|
|
|
|
|
|
ja robię pulpety z sosem pomidorowym
kupuję gulasz z kurczaka, mielę go w domu, dodaję bułkę, jajko, cebulkę i przyprawy (pieprz, sól, czosnek, natkę pietruszki)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dokładnie, zalewam je sosem pomidorowym i zapiekam w piekarniku
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
na pewno wyjdą bardzo smaczne i wszyscy będą się nimi zajadać życzę smacznego
|
|
|
|
|
|
|
|
Zrobiłam pulpety wyszły naprawdę super ale....
przesadziłam z solą więc do obiadu musiałam też podać sporą ilość soku bo jakoś każdy był DZIWNIE spragniony... he,he,he
Młoda bardzo dziękuję Ci za przepis...
|
|
|
|
|
|
|
|
Jak masz pojęcie o gotowaniu,to napiszę tak:Tak samo robisz jak mielone tylko z taką zmianą.Zamiast w bułce tartej obtocz w mące pszennej,potem na patelnie z tłuszczem i na rumiano prawo lewo.Potem wkładamy to do garnuszka z gorącą osoloną wodą i innymi gotowymi przyprawami na ok.15-20min acha dla smaku dodaj zeszkloną cebulkę,może być troszkę natki,troszkę startej marchewki.Na koniec na patelni na tłuszczu zrób zasmazkę i zmieszaj.Klopsiki jak siemasz.Przyprawy jakie chcesz są gotowe, lub jakie tam lubiszdodaj,a jeśli lubisz z koncentratem pomidorowym też z łyżkę możesz dać.
|
|
|
|
|
|
|
|
Dziękuję Ci Bogusławo na pewno wypróbuję i twój przepis, jest ciekawy....
A jeszcze takie pytanko...Czy jeżeli z koncentratem pomidorowym to mam zrobić zasmażkę mączną czy zamiast tego śmietanę z mąką wymieszać i dodać??????
|
|
|
|
|
|
|
|
Koncentrat dodajesz do garnka z pulpetami i wodą.Zasmażka,tak z mąki.Obok na patelni,na tłuszczu lekko przyrumień mąkę/na minimalnym ogniu/,potem podlej wodą z garnka od pulpetów.Łyżką dobrze rozprować mąke.Razem wszystko mieszasz i chwilę gotujesz.Jeśli zrobisz odrobinę za rzadki sos.Możesz tak na szybko w szklankę wlać troszkę zimnej wody,dodać do niej łyżeczkę mąki ziemniaczanej i dobrze wymieszać,następnie powoli wlewać do garnka mieszając/by nie powstały kluchy/.Ja przeważnie robię bez koncentratu.
|
|