w portalu  | na forum
szukaj w bazie kalorii
dla kobiet, o kobietach
kobieta, kobiety

kalkulatory dla kobiet:

testy dla kobiet:

Patronat medialny:

vortal o kobietach
Sery pleśniowe
data publikacji: 15-07-2013 r.
Valbon jako jeden z pierwszych serów pleśniowych znalazł uznanie wśród polskich konsumentów. Jego wyjątkowy i aromatyczny smak oraz delikatna konsystencja podbijają podniebienie Polaków już od 2000 roku.
portal dla kobiet
serwis o kobietach
młynek do zbóż Mockmill
Wykwintne sery Valbon produkowane są przez firmę Hochland Polska w zakładzie w Baranowie k. Ostrołęki – jednym z najnowocześniejszych zakładów przemysłu spożywczego w Polsce.



Sery Valbon dostępne są w różnorodnych wariantach smakowych. W rodzinie serów Valbon są warianty brie, camembert oraz coraz bardziej popularne w ostatnim okresie sery Valbon Delice i Valbon Rouge, a także bleu z niebieską szlachetną pleśnią. Szeroki wachlarz serów Valbon zawiera:

Valbon Camembert oryginalny
Kremowy, miękki ser powstaje na bazie oryginalnej francuskiej receptury. Delikatna, aksamitna skórka kryjąca miękkie, kremowe wnętrze to obietnica uczty najlepszych smaków. Camembert oryginalny doskonale smakuje zapiekany z żurawina, na chrupiącej bułce lub w sałatce.

Valbon Camembert z ziołami
Kompozycje specjalnie dobranych ziół nadają dojrzewającemu serowi wyrazisty, niepowtarzalny smak. Do tego przysmaku doskonale pasuje chrupiąca bagietka lub wytrawne wino.

Valbon Camembert z zielonym pieprzem
Wystarczy kilka ziarenek, by smak sera dostarczał nowych doznań. Pod aksamitną skórką znajduje się niezwykle miękkie i kremowe wnętrze, wzbogacone aromatycznym pieprzem. Ser doskonale smakuje w sałatce, z chrupiącą bagietką lub w towarzystwie salami.

Valbon Camembert z papryką
Aromatyczna papryka zatopiona w lekkim, kremowym serze kusi wyrazistym smakiem. Z każdym kęsem przyjemność jedzenia jest coraz większa. Ser można podawać na chrupiącej bagietce czy też z dodatkiem pomidorów i bazylii.

Valbon Bleu
Wyśmienity smak kryje się pod niebieską, szlachetną pleśnią. Dzięki podwójnemu nakłuwaniu, ser jest jeszcze bardziej wyrazisty, wytrawny i lekko pikantny w smaku. Doceni to każdy smakosz. Ser doskonale wygląda i smakuje na świeżej bagietce czy też w towarzystwie gruszek i orzechów.

Valbon Brie oryginalny
Oryginalny ser Brie pokryty jest cienką, aksamitną skórką, pod którą kryje się delikatne, kremowe wnętrze. Valbon nadaje niezwykły smak sałatkom i idealnie komponuje się z chrupiącą bagietką. Równie smaczny będzie zapiekany z żurawiną.

Valbon Brie z oliwkami
Aksamitna skórka delikatnego sera Brie kryje wyjątkowe połączenie smaków. Wyrazisty aromat zielonych oliwek wydobywa z miękkiego, kremowego sera wyjątkowy smak. Można się nim delektować w połączeniu ze świeżym pieczywem, jak również dodać do sałatki lub zastosować w daniach śródziemnomorskich.

Valbon Brie z ziołami
Specjalnie wybrane, najlepsze zioła wydobywają z sera Brie głębie smaku. Powstała kompozycja zachwyca każdego miłośnika tych serów. Wystarczy podać do niego chrupiącą bagietkę lub wytrawne wino, aby dzielić się przyjemnością jedzenia z najbliższymi.

Valbon Delice
Miękki francuski ser to oryginalny produkt w rodzinie serów Valbon. Delikatne plastry Valbon Delice o owalnym kształcie idealnie pasują na kanapkę lub jako przekąska. Funkcjonalne opakowanie z możliwością wielokrotnego otwierania i zamykania gwarantuje, że Valbon Delice na długo zachowuje świeżość.

Valbon Rouge  
Oryginalny francuski ser miękki z czerwoną, aromatyczną skórką. Jest to wykwintny specjał o wyjątkowo intensywnym zapachu i urzekającym smaku, produkowany we Francji w Dieue według tradycyjnej francuskiej receptury. Charakterystyczna woń Valbon Rouge wzmaga się wraz z dojrzewaniem sera i to właśnie ona świadczy o jego najwyższej jakości. Valbon Rouge bez wątpienia zaspokoi oczekiwania wszystkich miłośników miękkich serów dojrzewających.

autor: / źódło: / opracowanie:
Hochland Polska Sp. z o.o.
ostatnio dodane:


Czym są karotenoidy?Jak uniknąć próchnicy?Ślubny manicureCellulit i rozstępy pokonaneJak opanować nerwy przed rozmową kwalifikacyjną?Zdrowo i bez chemii
pokrewne forum:

Moje gotowanie
przeczytaj także:

Miłość to najsilniejszy narkotyk
Jak w 31 dni zwalczyć objawy choroby
Sztuka Shinrin-yoku
Jestem taka piękna
Rekrutacja do małej firmy
Burgery w amerykańskim stylu na grilla
Soczysty kurczak z grilla
Pewnego lata w Szczepankowie
Powerbank duchowy
Dość katolipy!
Czarujący świat Spark Silver Jewelry
Zestaw do masażu antycellulitowego
Czy lojalność wobec pracodawcy popłaca?
Lista warzyw i owoców zatrutych pestycydami
Historia Bez Cenzury powraca z nową książką!
Antyoksydanty w herbacie
Odporność Twojego dziecka na 6+
O co zapytać podczas rozmowy kwalifikacyjnej?
CV do poprawki



zaloguj się aby napisać pierwszy komentarz do artykułu Sery pleśniowe



Ostatnio na forum: (wątki i komentarze)

Wiadomość dla Forumowiczów :)
jak zajsc w ciaze??
Napiszmy razem opowiadanie...
Czy mogę być w ciąży? Czy mogę być w ciąży?
Forum panieńskie 2007-2008
orgazm za orgazmem :)
Jestem mamą :)
szkolna miłość z ławki po latach... co robić? :)
Skojarzenia
Dokończ wyraz - zabawa
Linux..... czy ktoras z was uzywa
Na poprawę humoru!
Laptop dla najmłodszych
Torbiel a ciąża
Moda męska na brytyjskich targach
Makijaż codzienny i wieczorowy
Pamiętnik przyszłych mam - rady i porady :-)))
"Kalendarz dni płodnych" - Wasze opinie
Cudowny pierwszy pocałunek
Czy jestem w ciąży?
Trichotillomania
krwawienie po stosunku
Karta czy gotówka?
sex a spowiedź
Nowa Gwiazdka .
"Ile kalorii jeść, aby schudnąć?" - Wasze opinie
Nigdy nie miałem dziewczyny...
Zapalenie pęcherza
praca w mcdon..... itp
Test na czystość
Jaką lodówkę???
mój mąż znowu wyjeżdza ...
Podwójne działanie przeciwzmarszczkowe
Pomarańcza i wanilia
Brak ochoty na seks...
Dania mrożone
Łosoś po francusku Frosta
Jedwab w płynie
Nowa kolekcja czasomierzy
Makijaż z utrwalaczem - uczulenie?
Ostatnio dodane artykuły:

Ślubny manicure
Ślubny manicure
Cellulit i rozstępy pokonane
Cellulit i rozstępy pokonane
Jak opanować nerwy przed rozmową kwalifikacyjną?
Jak opanować nerwy przed rozmową kwalifikacyjną?
Zdrowo i bez chemii
Zdrowo i bez chemii
Jak w 31 dni zwalczyć objawy choroby
Czym są karotenoidy?
Jak uniknąć próchnicy?
Sztuka Shinrin-yoku
Jestem taka piękna
Rekrutacja do małej firmy
Burgery w amerykańskim stylu na grilla
Soczysty kurczak z grilla
Pewnego lata w Szczepankowie
Powerbank duchowy
Dość katolipy!
Czarujący świat Spark Silver Jewelry
Zestaw do masażu antycellulitowego
Czy lojalność wobec pracodawcy popłaca?
Lista warzyw i owoców zatrutych pestycydami
Historia Bez Cenzury powraca z nową książką!
Antyoksydanty w herbacie
Odporność Twojego dziecka na 6+
O co zapytać podczas rozmowy kwalifikacyjnej?
CV do poprawki
Czekolada i dżem
Technologia cyfrowa niszczy wzrok!
Zdrowa alternatywa dla napojów z cukrem
Zachowaj młody wygląd na dłużej
Wartka akcja, szybkie pościgi i masa śmiechu!
Jak dbać o skórę powiek?
Jak urządzić wnętrze z myślą o pupilu?
Moda ślubna 2018
Dziewczyna we mgle
Zachwycające rzęsy
Mokrego Dyngusa!
Życzenia wielkanocne
Przygotuj śniadanie inaczej niż zwykle!
Wiosenne porządki
Co wielkanocny zajączek przyniesie maluchom?
Sprzątanie wolne od chemii!
Dlaczego warto pić zieloną herbatę na wiosnę?
Test lakierów żelowych
Wody perfumowane - test
Danie na wielkanocny obiad
Wielkanoc na świecie
Jak często trzeba badać wzrok?
Fryzura gotowa w 2 minuty
Makarony – wartościowa baza wiosennego menu
Jak zadbać o swoje ciało wiosną?
Dlaczego warto jeść buraki?
Czym są antyoksydanty i gdzie ich szukać?
Tydzień Czystych Okien

Cookies: podczas przeglądania naszych stron oraz w trakcie logowania portal http://www.byckobieta.pl tworzy niewielkie pliki cookies. Zapisuje w nich wyłącznie informacje umożliwiające korzystanie z portalu, oraz z forum.

Artykuły oraz zdjęcia umieszczone w portalu ByćKobietą.pl są chronione prawami autorskimi. Kopiowanie jest dozwolone wyłącznie za zgodą Autorów. Redakcja ByćKobietą.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych na forum oraz w komentarzach artykułów.

Zrób sobie super prezent na wakacje! | Polub ByćKobietą na Facebooku

© 2006-2024 ByćKobietą.pl - portal dla Kobiet
skrypt forum: © phpBB