Wykwintne sery Valbon produkowane są przez firmę Hochland Polska w zakładzie w Baranowie k. Ostrołęki – jednym z najnowocześniejszych zakładów przemysłu spożywczego w Polsce.
Sery Valbon dostępne są w różnorodnych wariantach smakowych. W rodzinie serów Valbon są warianty brie, camembert oraz coraz bardziej popularne w ostatnim okresie sery Valbon Delice i Valbon Rouge, a także bleu z niebieską szlachetną pleśnią. Szeroki wachlarz serów Valbon zawiera:
Valbon Camembert oryginalny
Kremowy, miękki ser powstaje na bazie oryginalnej francuskiej receptury. Delikatna, aksamitna skórka kryjąca miękkie, kremowe wnętrze to obietnica uczty najlepszych smaków. Camembert oryginalny doskonale smakuje zapiekany z żurawina, na chrupiącej bułce lub w sałatce.
Valbon Camembert z ziołami
Kompozycje specjalnie dobranych ziół nadają dojrzewającemu serowi wyrazisty, niepowtarzalny smak. Do tego przysmaku doskonale pasuje chrupiąca bagietka lub wytrawne wino.
Valbon Camembert z zielonym pieprzem
Wystarczy kilka ziarenek, by smak sera dostarczał nowych doznań. Pod aksamitną skórką znajduje się niezwykle miękkie i kremowe wnętrze, wzbogacone aromatycznym pieprzem. Ser doskonale smakuje w sałatce, z chrupiącą bagietką lub w towarzystwie salami.
Valbon Camembert z papryką
Aromatyczna papryka zatopiona w lekkim, kremowym serze kusi wyrazistym smakiem. Z każdym kęsem przyjemność jedzenia jest coraz większa. Ser można podawać na chrupiącej bagietce czy też z dodatkiem pomidorów i bazylii.
Valbon Bleu
Wyśmienity smak kryje się pod niebieską, szlachetną pleśnią. Dzięki podwójnemu nakłuwaniu, ser jest jeszcze bardziej wyrazisty, wytrawny i lekko pikantny w smaku. Doceni to każdy smakosz. Ser doskonale wygląda i smakuje na świeżej bagietce czy też w towarzystwie gruszek i orzechów.
Valbon Brie oryginalny
Oryginalny ser Brie pokryty jest cienką, aksamitną skórką, pod którą kryje się delikatne, kremowe wnętrze. Valbon nadaje niezwykły smak sałatkom i idealnie komponuje się z chrupiącą bagietką. Równie smaczny będzie zapiekany z żurawiną.
Valbon Brie z oliwkami
Aksamitna skórka delikatnego sera Brie kryje wyjątkowe połączenie smaków. Wyrazisty aromat zielonych oliwek wydobywa z miękkiego, kremowego sera wyjątkowy smak. Można się nim delektować w połączeniu ze świeżym pieczywem, jak również dodać do sałatki lub zastosować w daniach śródziemnomorskich.
Valbon Brie z ziołami
Specjalnie wybrane, najlepsze zioła wydobywają z sera Brie głębie smaku. Powstała kompozycja zachwyca każdego miłośnika tych serów. Wystarczy podać do niego chrupiącą bagietkę lub wytrawne wino, aby dzielić się przyjemnością jedzenia z najbliższymi.
Valbon Delice
Miękki francuski ser to oryginalny produkt w rodzinie serów Valbon. Delikatne plastry Valbon Delice o owalnym kształcie idealnie pasują na kanapkę lub jako przekąska. Funkcjonalne opakowanie z możliwością wielokrotnego otwierania i zamykania gwarantuje, że Valbon Delice na długo zachowuje świeżość.
Valbon Rouge
Oryginalny francuski ser miękki z czerwoną, aromatyczną skórką. Jest to wykwintny specjał o wyjątkowo intensywnym zapachu i urzekającym smaku, produkowany we Francji w Dieue według tradycyjnej francuskiej receptury. Charakterystyczna woń Valbon Rouge wzmaga się wraz z dojrzewaniem sera i to właśnie ona świadczy o jego najwyższej jakości. Valbon Rouge bez wątpienia zaspokoi oczekiwania wszystkich miłośników miękkich serów dojrzewających.