Składniki:
- 1 opakowanie Sosu sałatkowego koperkowo-ziołowego Knorr
- 2 pomidory
- 2 jaja
- 1 puszka kukurydzy konserwowej
- miks sałat po 1/2 sztuki: lollo bianko, lollo rosso i masłowej
- kilka cebulek w zalewie octowej
Przygotowanie:
1. Ugotuj dwa jaja na twardo.
2. Miks sałat umyj i osusz, porwij na kawałki i przełóż do miski sałatkowej.
3. Wystudzone jaja obierz, pokrój na ósemki i odłóż na później.
4. Odsącz kukurydzę i wraz z cebulkami wymieszaj z sałatą.
5. Pomidory obierz ze skórki i pokrój podobnie jak jajka, dodaj pomidory do sałaty.
6. Dodaj wcześniej przygotowany zgodnie z przepisem na opakowaniu sos Knorr.
7. Porcję sałaty udekoruj ósemkami jajek
Rada: Jeśli w sałatkach składnikiem są sałaty, sos należy dodać tuż przed podaniem - im później, tym lepiej. Bowiem już po kilku minutach ocet, zioła i olej spowodują zmiękczenie liści sałaty. Wówczas nie jest ona tak chrupka i apetyczna.