|
Składniki:
pierś z indyka - 400 gramów Fix Kurczak po hawajsku Knorr wędzony boczek - 100 gramów ziemniaki (najlepiej młode i małe) - 200 gramów czerwona papryka - 1 sztuka ser żółty - 100 gramów rukola - 50 gramów mleko - 150 mililitrów woda - 150 mililitrów wykałaczki
Roladki z indyka po hawajsku - Sposób przygotowania:
Upiecz ziemniaki w całości. Paprykę pokrój, a ser zetrzyj.
Piersi z indyka pokrój w plasterki, rozbij je młotkiem i ułóż na każdym ćwiartkę upieczonego ziemniaka, kawałek papryki, ser oraz listki rukoli.
Mięso zwiń ciasno, a następnie owiń plastrem boczku. Roladkę nadziej na wykałaczkę, aby nie rozwinęła się podczas pieczenia.
Mięso obsmaż na patelni. Przełóż do żaroodpornego naczynia i wstaw do nagrzanego do 190 stopni piekarnika na 15 minut.
W tym czasie przygotuj Fix Knorr, mieszając go z 150 ml wody i 150 ml mleka.
Przygotowany sos z Fix Knorr wlej na patelnię i dodaj upieczone roladki. Całość doprowadź do wrzenia, po czym gotuj jeszcze przez 5 minut na wolnym ogniu.
|