|
Wyśmienite desery z lodami Carte d’Or uświetnią każdą wspólną chwilę, a wyjątkowy sposób podania sprawi, że szarlotka czy sernik zaprezentują zupełnie nowe oblicze.
Zimowe wieczory to idealna okazja, aby oddać się prawdziwej przyjemności. Niezastąpione będą wtedy lody, które można zestawiać nawet z najbardziej zaskakującymi składnikami i podawać na niezliczoną ilość wyszukanych sposobów. Ulubione ciasta w zupełnie nowych zimowych kompozycjach z dodatkiem doskonałych lodów zachwycą każdego, kto ceni doskonały smak i finezję podania.
Pobudzająca przyjemność smaku
Dla wielbicieli kawy i wyszukanego smaku prawdziwej wanilii idealnym połączeniem będzie babka kawowa z lodami Carte d'Or Vanilla.
Babka kawowa z lodami Carte d'Or Vanilla
Sposób podania:
Talerzyk polej sosem czekoladowym lub likierem kawowym. Połóż na nim babkę a obok umieść gałkę lodów Carte d’Or Wanilia i oprósz ją kakao. Deser serwuj udekorowany listkiem mięty i ziarenkami kawy.
Słodko – kwaśna przyjemność
Połączenie delikatnej kwaskowatości pieczonych jabłek na kruchym spodzie z kremowymi lodami Carte d'Or Vanilla zachwyci każdego, kto ceni prostotę wykonania, a zarazem wykwintność tego niezwykłego deseru.
Szarlotka z lodami Carte d'Or Vanilla
Sposób podania:
Porcję gorącej szarlotki ułóż na talerzyku. Delikatnie umieść na niej gałkę waniliowych lodów Carte d’Or. Udekoruj listkiem świeżej mięty i od razu podawaj.
Łaciata przyjemność
Nic nie zachwyca bardziej niż łaciaty sernik przełamany kulką idealnie czekoladowych Carte d'Or Chocolate.
Łaciaty sernik z lodami Carte d'Or Chocolate
Sposób podania:
Na talerzyku ułóż dwa kawałki sernika. Kształtną kulkę lodów Carte d’Or Czekolada połóż na jednym z nich. Deser podawaj udekorowany listkiem świeżej mięty.
autor: / źódło: / opracowanie:
Algida
|