|
Produkty rybne marki FRoSTA zyskały nowe receptury. Producent wyeliminował z nich wzmacniacze smaku (glutaminian sodu i jego substytuty, np. ekstrakt drożdżowy), barwniki, aromaty, tłuszcze utwardzone i skrobię modyfikowaną. Modyfikacja składu produktów rybnych jest wynikiem realizowanego przez markę programu 100% naturalnego smaku.
Podobnie, jak w przypadku mieszanek warzywnych i dań gotowych, w produktach rybnych dodatki do żywności zastąpiono naturalnymi składnikami. W Paluszkach meksykańskich panier płynny z aromatami i ekstraktem z drożdży zastąpiono nowym panierem. Został on przygotowany przez dostawcę specjalnie na zamówienie FRoSTY, według wytycznych zgodnych z polityką 100% naturalnego smaku.
Największe zmiany dotyczyły receptur ryb z pieca marki FRoSTA. W Rybie z pieca włoskiej usunięto przyprawę z aromatem, w Rybie z pieca brokułowej wyeliminowano aromat masła. W obu produktach margaryna została zastąpiona masłem. Ponadto receptury produktów rybnych zostały wzbogacone o nowe, naturalne składniki, m.in. ser edamer, ser parmesello, paprykę.
Modyfikacji poddano także opakowania wszystkich produktów rybnych marki FRoSTA. Opakowania zyskały przejrzystą i nowoczesną szatę graficzną. Na ich frontach umieszczono czas przygotowania oraz komunikaty podkreślające naturalność produktów. Z tyłu opakowań znajdują się czytelne listy składników i deklaracje naturalności.
|