|
Produkt umożliwia przygotowanie zarówno tradycyjnych, jak i wyszukanych potraw. Doskonale sprawdzi się do zapiekanych dań typu casserole.
Ryż Brązowy marki Britta to pochodzący z Grecji ryż naturalny najwyższej jakości. Ma lekko orzechowy smak, w porównaniu z ryżem białym jest mniej słodki. Gotuje się go 35 min, a po ugotowaniu jest lekko kleisty. Idealnie komponuje się z potrawami warzywnymi, mięsnymi, rybnymi, sałatkami oraz daniami typu casserole.
Casserole to zapiekane danie przygotowywane w jednym naczyniu. Pochodząca z języka francuskiego nazwa oznacza ceramiczne naczynie do zapiekania. Przyrządza się je na bazie ryżu oraz mięsa, warzyw i ryb. Casserole z Ryżu Brązowego pozwoli zaimponować domownikom i zachwycić przyjaciół.
Ryż Brązowy stanowi jeden z najmniej przetworzonych gatunków ryżu, dzięki czemu jest bogaty w błonnik pokarmowy, składniki mineralne oraz witaminy. Ziaren Ryżu Brązowego nie poddaje się polerowaniu, usuwa się z nich tylko niejadalną łuskę. Jasnobrązowy kolor zawdzięczają pozostawieniu okrywy owocowej i zarodka, które są eliminowane w procesie produkcji ryżu białego.
Ryż Brązowy Britta jest ceniony przez konsumentów dbających o linię lub pragnących schudnąć. Jego ziarna są wolno trawione, co powoduje uczucie sytości na długi czas. Ryż Brązowy jest mniej kaloryczny od ryżu białego. Ze względu na niski indeks glikemiczny poleca się go osobom chorym na cukrzycę. Jest także niezastąpiony w diecie bezglutenowej.
autor: / źódło: / opracowanie:
Britta
|