|
Marka Pudliszki, specjalista od rodzinnych smaków, przeprowadziła wśród mam badanie, którego wyniki jednoznacznie wskazują, co na obiad lubią zjeść nasze pociechy. Aż 87% dzieci w wieku od 3 do 14 lat1 przepada właśnie za pomidorówką!
Badanie potwierdziło w zasadzie to, co niejedna mama zauważyła na podstawie entuzjazmu swoich pociech, gdy na stole pojawiała się pomidorowa. Aromatyczna i pachnąca pomidorami idealnie wpasowuje się w gust najmłodszych. Lubią ją także dorośli, a efekt jest taki, że gości na stołach częściej niż rosół2. Pudliszki doskonale wiedzą jak przygotować taką mmm pyszną zupę, która błyskawicznie zbierze wszystkich przy stole. Pomidorówka na bazie koncentratu Pudliszek ma wyjątkowy składnik – dodatek domowego ciepła. Dlatego nazywamy ją… Pudliszkową.
Jej smakowitość Pudliszkowa
Z ryżem albo makaronem, zabielana śmietaną lub z dodatkiem mąki - to najpopularniejsze wersje spotykane w polskich domach. Jest jeszcze całe mnóstwo przepisów mniej tradycyjnych. Niezależnie od upodobań i sposobów przygotowania, najlepsze zupy mają intensywny pomidorowy smak, którego tajemnica tkwi w dobrej bazie, czyli koncentracie. Tego zdania jest też większość gotujących pomidorową - aż 98%3 używa koncentratu do jej przygotowania. Najchętniej wybierany jest koncentrat Pudliszek. Marka od lat towarzyszy nam podczas wspólnych domowych obiadów i wspiera kulinarne sukcesy, oferując produkty najwyższej jakości. Wieloletnie doświadczenie, wiedza i szacunek do natury pomidorów sprawiają, że Pudliszki są prawdziwym pomidorowym ekspertem. Pudliszkowe koncentraty doprawione nutą domowego ciepła to esencja pomidorowego smaku i aromatu, do której nie dodawane są żadne konserwanty. Taka podstawa gwarantuje, że nikt nie pozostanie obojętny wobec parującego talerza najlepszej ze wszystkich pomidorowych - Pudliszkowej!
Co dzień inaczej, zawsze pomidorowo
Skoro maluchy tak za nią przepadają, a i trochę starsi też mają do niej sentyment, to czemu nie jeść jej codziennie? Bo mogłaby się znudzić? Bez obaw, pomidorowa to najprawdopodobniej najbardziej znana zupa na świecie, a jej wersji jest chyba tyle, ile ludzi ją gotujących. Także w Polsce coraz częściej powstają wersje z jogurtem, ze startą mozarellą, przyprawiane bazylią czy wegetariańskie z dodatkiem suszonych pomidorów, zmiksowanej marchewki, a nawet pesto. Rodzina koncentratów Pudliszki składa się z 5 wariantów smakowych: tradycyjnego, z bazylią, ziołami, czosnkiem oraz cebulą. Taka gama pozwala na bezpieczne, bo zawsze zakończone sukcesem, eksperymenty w kuchni. Pudliszkowa w różnych wcieleniach może gościć na Waszych stołach niemal każdego dnia.
|