|
Kolejny przystanek na trasie kulinarnej podróży d’aucy po południowej Europie to słoneczna Hiszpania. Producent mrożonek proponuje wielbicielom śródziemnomorskich smaków szybkie i proste w przygotowaniu danie z linii 3 minuty – tylko chwila. Kuchnia Półwyspu Iberyjskiego bywa równie ognista, jak jego mieszkańcy. Smak warzyw na patelnię Espana podkreśla pikantna mieszanka ziół i przypraw.
Wśród składników mrożonki Espana z przyprawą pikantną znalazły się soczysta cukinia, zielona fasola szparagowa, chrupiąca czerwona papryka, podsmażane ziemniaki oraz sycące i pożywne ziarna czerwonej fasoli. Smak potrawy wzbogaca biała i czerwona cebula. Dodana do jarzyn, aromatyczna przyprawa pikantna zamknięta w wygodnej saszetce to przemyślana kompozycja słodkiej papryki, suszonych pomidorów, cebuli, chilli, czosnku, kminku, kolendry, oregano, cynamonu i gałki muszkatołowej.
Warzywa na patelnię d’aucy z linii 3 minuty – tylko chwila są łatwe i szybkie w przygotowaniu. Mieszankę jarzyn wystarczy wrzucić na rozgrzaną patelnię z oliwą, dodać zawartość saszetki i smażyć przez 3 minuty. Składniki zostały odpowiednio podgotowane przed zamrożeniem, dlatego po podsmażeniu są jednakowo miękkie. Warzywa na patelnię d’aucy można podać jako samodzielne danie. Espana z przyprawą pikantną bardzo dobrze komponuje się również z rybami i owocami morza.
Produkt dostępny w wygodnym opakowaniu 450 g z perforacją w cenie ok. 5 zł/szt. Na opakowaniu widnieją czytelne piktogramy, prezentujące, w jaki sposób przygotować warzywa.
d’aucy poleca przepis na hiszpańskiego sandacza z warzywami:
Hiszpański sandacz
Składniki:
§ 900 g (2 paczki) warzyw na patelnię Espana d’aucy,
§ 250 g sandacza,
§ 300 ml śmietany 36%,
§ 10 ml białego wina,
§ 20 ml oliwy z oliwek,
§ 40 g masła,
§ 10 g czerwonego pieprzu,
§ 15 g przyprawy do ryb,
§ Vegeta, sól, pieprz do smaku,
§ cytryna i bazylia do dekoracji
Przygotuj warzywa na patelnię Espana z przyprawą pikantną d’aucy wg przepisu na opakowaniu. Dopraw sandacza przyprawą do ryb i Vegetą, a następnie piecz w temperaturze 180ºC przez ok. 10 minut. Przesmaż na maśle posiekany czerwony pieprz, podlej białym winem i poczekaj aż odparuje. Następnie dodaj śmietanę i gotuj przez chwilę na małym ogniu. Ułóż warzywa i sandacza na talerzu, polej potrawę aromatycznym sosem. Udekoruj talerz świeżą bazylią oraz cząstkami cytryny. Smacznego!
|