|
Pieczone gruszki z oscypkiem i żurawiną
ilość dla 4 osób
4 gruszki
250 g oscypka
200 ml żurawiny
1 op rukoli
150ml jogurtu naturalnego
2-3 łyżki majonezu
Marynata Korzenna do mięs i drobiu Kamis
Fit up! Sos sałatkowy klasyczny
Gruszki obierz, pokrój na połówki lub ćwiartki, oprósz marynatą korzenną. Ser pokrój w plastry, piecz na ruszcie razem z gruszkami. Jogurt i majonez wymieszaj z Fit up! sosem sałatkowym klasycznym, sosem polej rukolę, na której ułóż pieczony ser i gruszki z dodatkiem żurawiny
Karkówka z chrupiacą cebulką
ilość dla 4 osób
4 plastry karkówki
2 cebule
1 jajo
100 bułki tartej
2-3 łyżki mąki
olej
Karkówka z Grilla przyprawa do potraw z grilla
Sól morska Kamis
Karkówkę oprósz przyprawą do potraw z grilla, posmaruj olejem, odstaw na kilka godz. Cebulę pokrój w plastry, tak aby powstały cienkie krążki, następnie panieruj w jajku, mące, ponownie w jajku i bułce tartej. Karkówkę piecz na ruszcie, cebulę smaż w wooku z olejem ustawionym na grillu, przed podaniem dopraw solą morską.
Sałatka z grillowanych owoców z krewetkami
ilość dla 4-6 osób
1 ananas
1 mango
1/2 melona
2 banany
500 g dużych krewetek
2-3 łyżki soku z limonki
Fit up! do potraw z ryb i owoców morza
Owoce obierz, pokrój w plastry. Krewetki oprósz Fit up! do potraw z ryb i owoców morza, posmaruj oliwą. Wszystko smaż na ruszcie kilka min. przed podaniem skrop sokiem z limonki, wymieszaj. Podawaj ze świeżą miętą lub melisą.
|