|
Azjatyckie potrawy możemy łatwo i szybko przyrządzić w domu. Wystarczy sięgnąć po warzywa na patelnię z dodatkiem orientalnych przypraw: Azja z przyprawą curry oraz China z przyprawą orientalną z nowej linii 3 minuty – tylko chwila d’aucy.
W krajach azjatyckich sztuka kulinarna stawiana jest na równi z filozofią. Zdrowe odżywianie jest głównym przejawem dbałości o ciało. Chociaż potrawy podawane w poszczególnych rejonach Azji różnią się od siebie, łączy je kilka cech wspólnych. Najważniejszym składnikiem każdego posiłku są odpowiednio skomponowane warzywa. Najczęściej są one podsmażane na patelni lub duszone w woku. Charakterystyczne dla kuchni dalekowschodniej jest także używanie dużej ilości sosu sojowego oraz ryżu. Swój wyjątkowy smak i zapach orientalne dania zawdzięczają przede wszystkim aromatycznym przyprawom, takim jak curry, imbir, czosnek, chili, a także kolendra.
Z myślą o amatorach kuchni Dalekiego Wschodu firma d’aucy przygotowała dwie łatwe i szybkie do przyrządzenia mieszanki warzyw na patelnię z orientalnymi dodatkami. Azja z przyprawą curry to kompozycja najpopularniejszych warzyw. W jej skład wchodzą: biała kapusta, czerwona papryka, por, marchew, fasola szparagowa, seler, cebula, a także powszechnie używane w kuchni azjatyckiej czarne grzyby mun. Naturalny smak warzyw podkreśla wonna przyprawa curry z dodatkiem kurkumy, imbiru, pieprzu, goździków, cynamonu oraz gałki muszkatołowej.
Warzywa na patelnię China z przyprawą orientalną, oprócz tradycyjnych składników, zawiera bogate w białko i witaminy kiełki fasoli mung oraz delikatne pędy bambusa, znane ze swojej soczystości i chrupkości. Produkt d’aucy zawiera także orientalną przyprawę w saszetce. Jest to specjalnie skomponowana mieszanka ziół, słodkiej papryki, curry, chilli, pieprzu oraz innych azjatyckich specjałów, które nadają daniu wyrazisty smak oraz wyjątkowy aromat.
Warzywa na patelnię d’aucy z linii 3 minuty – tylko chwila powstały w oparciu o innowacyjną technologię produkcji. Wszystkie składniki podgotowano przed zamrożeniem, dzięki czemu przygotowanie mieszanek jest niezwykle szybkie i proste. Warzywa wystarczy przez 3 minuty smażyć na patelni lub w woku, dodając w międzyczasie zawartość saszetki z przyprawami. Azja z przyprawą curry oraz China z przyprawą orientalną d’aucy stanowią pyszne, samodzielne dania. W zależności od preferencji, potrawy można urozmaicić kawałkami podsmażonego kurczaka lub wołowiny. Warzywa doskonale smakują także serwowane z ryżem lub makaronem sojowym.
Oba produkty d’aucy dostępne są w atrakcyjnych opakowaniach o gramaturze 450 g, w cenie około 4,99 zł/szt. Torebki zostały wyposażone w perforację, która ułatwia ich otwieranie. Na tylnej stronie opakowań umieszczono wskazówki dotyczące przygotowania warzyw.
|