Herbaciane piramidki Liptona ułatwiają proces przygotowywania, wydobywając z liści herbaty i owoców ich naturalne walory.
Eksperci marki Lipton zaprojektowali specjalne torebki w kształcie piramidek, które zapewniają odpowiednio dużo miejsca, aby wydobyć smak i aromat herbaty. Na smak herbaty wpływ ma także: czas parzenia (herbata parzona do 3 minut posiada właściwości pobudzające; zaparzana ponad 3 minuty – działa relaksująco), dobra jakość wody (tylko świeżo zagotowana woda posiada wystarczająco dużo tlenu, by w pełni wydobyć aromat herbaty), temperatura wody (100 st. C. – herbaty najlepiej zaparzać wrzątkiem, dla zapewnienia bezpieczeństwa zdrowotnego), przechowywanie (herbatę przechowujemy w suchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu, z dala od ostrych zapachów)
Delikatny, łatwo przepuszczalny materiał, z którego wykonana jest torebka, ułatwia wydostanie się aromatu i smaku herbacianej kompozycji zawartej wewnątrz. Odpowiednia wielkość piramidki sprawia, że mieszczą się w niej nawet większe kawałki owoców.
– Oryginalny kształt piramidki został zaprojektowany z myślą o najbardziej wymagających smakoszach. Kształt i budowa piramidki pozwala cieszyć się najwyższej jakości herbatą – mówi Maja Medowska, Brand Manager marki Lipton. – Prawidłowe parzenie jest jednym z ważniejszych czynników wpływających na smak herbaty. Torebki „piramidki” pomagają w sposób optymalny wydobyć walory napoju.