Appetita przygotowała dla nich Przyprawę do potraw kuchni chińskiej.
Chińska sztuka kulinarna jest niezwykle różnorodna. Przenikają się w niej wpływy wielu plemion, które zamieszkiwały tę ziemię przez wieki. Obecnie tradycyjna kuchnia w Chinach dzieli się na cztery podstawowe nurty: szanghajski (wschodni), syczuański (zachodni), pekiński (północny) oraz kantoński (południowy). Każdy z nich posiada charakterystyczne potrawy oraz przyprawy. Umiejętność przyrządzania potraw jest dla nich sztuką nierzadko stawianą na równi z literaturą, czy malarstwem.
Polacy coraz częściej podróżują. Podróże te są dla nich także źródłem nowych kulinarnych doświadczeń. Wiele dań z chińskiej kuchni staje się inspiracją do eksperymentowania i szukania ciekawych smaków. Appetita wyszła naprzeciw takim osobom i stworzyła specjalnie z myślą o nich Przyprawę do potraw kuchni chińskiej. W jej składzie znajdziemy m.in. trawę cytrynową nadająca przyrządzanym potrawom świeży i lekko orientalny smak. Przyprawę z powodzeniem można stosować do dań z drobiu, mięsa i warzyw. Dla osób, które chcą poczuć smak i zapach tradycyjnej kuchni chińskiej Appetita umieściła z tyłu opakowania przepis na kurczaka po chińsku. Nowa przyprawa jest częścią linii Kuchnie Narodów.