Marynaty w płynie KAMIS jako pierwsze na rynku są teraz dostępne bez konserwantów. Marynaty w płynie KAMIS to produkty bardzo praktyczne – szybkie w działaniu (wystarczy 1 godzina marynowania), gotowe do użycia (nie wymagają żadnych dodatków smakowych), a teraz również zdrowe. Nie zwiększają kaloryczności marynowanego mięsa, gdyż nie zawierają dodatku oleju, jednocześnie nadają mu niepowtarzalny smak i aromat.
Polki są bardzo praktyczne. Chętnie sięgają po produkty kulinarne, które są wygodne, szybkie w działaniu, a przede wszystkim – gwarantują doskonały efekt kulinarny. Coraz częściej, do listy najistotniejszych cech produktów spożywczych dodawany jest aspekt zdrowotny i naturalność składników. Ważna staje się nie tylko smaczne, ale i zdrowe żywienie.
Marynaty w płynie KAMIS to „kulinarny przebój”, który z pewnością doceni każda pani domu. Łączą w sobie bowiem cechy produkty wygodnego i łatwego w użyciu, nie wymagają dodatkowych składników, są szybkie w działaniu i zdrowe. Wystarczy zalać mięso marynatą i zostawić na godzinę, by aromatyczne zioła i przyprawy sprawiły, że stanie się ono soczyste i smaczne. Marynaty, starannie dobrane do gatunków mięs, dodają finezji, nawet powszechnie znanym potrawom. Dzięki płynnej, gęstej konsystencji, marynaty nie spływają z mięsa i sprawiają, że jest ono soczyste, miękkie i kruche.
Marynaty są uniwersalne i mają szerokie zastosowanie. Doskonałe do wszystkich rodzajów mięs, w szczególności karkówki, żeberek i drobiu – polecane zarówno do mięs grillowanych, jak i pieczonych i smażonych. Opakowanie marynaty wystarcza do zamarynowania 500 g mięsa, czyli porcji dla 2-3 osób. Jest to idealna porcja do jednorazowego zastosowania.
Marynata Klasyczna
Powstała na bazie czosnku, cebuli, pieprzu, jałowca, liścia laurowego. Nadaje mięsu złocisto-brązowy kolor i wyrazisty smak, charakterystyczny dla kuchni polskiej.
Marynata Szlachecka
Dzięki dodatkowi słodkiej i ostrej papryki oraz przypraw korzennych nadaje mięsu wyrazisty charakter, a dodatek musztardy miodowej sprawia, że pieczeń zyskuje delikatnie słodką nutę.
Marynata Ognista
Powstała na bazie chilli, pieprzu, ostrej musztardy nadających mięsu pikantny charakter. Wzbogacona delikatną nutą miodu, imbiru, cynamonu i gałki muszkatołowej wydobywających z pieczeni niepowtarzalny aromat.
Marynata Orientalna
W jej recepturze dominują takie składniki jak: kmin rzymski, cynamon, imbir i sos sojowy. Nadaje mięsom nutę smakową charakterystyczną dla kuchni Dalekiego Wschodu.
Marynata Tex-Mex
Dzięki głównym składnikom – powidłom śliwkowym, papryczkom chili i przetartym pomidorom nadaje mięsu pikantno-słodkawy smak, typowy dla kuchni teksańsko-meksykańskiej.