Sezon grillowy 2009 zapowiada się wyjątkowo smakowicie i inspirująco. Cztery nowe mieszanki przyprawowe Kamis dedykowane konkretnym potrawom z rusztu to doskonały sposób na letnie menu i smakowity pomysł na nową odsłonę tradycyjnych, grillowych potraw. Ogniste Skrzydełka, Warzywa Grillowane, Grzanki Złociste, Szaszłyki z grilla – sekretem wyjątkowego smaku tych mieszanek jest receptura oparta wyłącznie na naturalnych ziołach i przyprawach, bez dodatku wzmacniaczy smaku i aromatu. Oryginalne smaki popularnych dań z grilla oraz doskonały aromat najwyższej jakości ziół i przypraw...
Nowe produkty grillowe Kamis to unikalne na rynku mieszanki przyprawowe dedykowane określonym potrawom, tj. grzankom, szaszłykom, warzywom, skrzydełkom. Wybranie potraw, do których są one przeznaczone dało możliwość skomponowania doskonałych mieszanek, z precyzyjnie dobranymi ziołami i przyprawami, tak by uzyskać najlepszy smak i aromat grillowanych skrzydełek, warzyw, grzanek i szaszłyków. Warto przekonać się podczas samodzielnego grillowaniaJ.
Skrzydełka (w pełni) Ogniste
Popularne dzięki kuchni amerykańskiej, pikantne skrzydełka zyskały w naszym kraju wielu zwolenników. Przyprawa do potraw z grilla Skrzydełka Ogniste KAMIS to pierwsza na rynku przyprawa dedykowana tylko drobiowym skrzydełkom grillowym. Jest to aromatyczna mieszanka, takich przypraw jak imbir i chilli z dodatkiem esencjonalnych suszonych pomidorów i skórki z cytryny. Dominującą nutą smakową mieszanki jest chili, stąd iście ognisty charakter produktu. Pikantność mieszanki przełamuje korzenny smak imbiru, czosnku oraz suszonych pomidorów. Dzięki takiej kompozycji smak skrzydełek jest niepowtarzalny, bardzo wyrazisty i pikantny a wygląd potrawy – złocisto-czerwony - niezwykle apetyczny. Przyprawa jest w pełni naturalna, bez dodatku substancji wzmacniających smak i aromat. Dla uzyskania dobrego efektu kulinarnego przyprawę należy wymieszać z olejem i odstawić na około 20 minut. Na bazie tego produktu można również przygotować skrzydełka słodko-pikantne, wystarczy pod koniec pieczenia skrzydełka posmarować ketchupem Kamis z dodatkiem miodu.Przyprawa do potraw z grilla Skrzydełka Ogniste KAMIS, 25 g, Cena rekomendowana: 1,89 zł
(aromatyczne) Szaszłyki z grilla
Szaszłyki to bardzo popularna potrawa grillowa, różnorodna i kolorowa, zależnie od dodanych składników. Do przygotowania szaszłyków stosuje się różne gatunki mięsa: jagnięcinę, wołowinę, wieprzowinę i drób. Przyprawa do potraw z grilla Szaszłyk z grilla to aromatyczna mieszanka czosnku, kolendry, papryki słodkiej, pieprzu czarnego, majeranku, jałowca, gałki muszkatołowej, gorczycy, ziela angielskiego oraz liścia laurowego. Ziołowy, lekko słodki smak i intensywny aromat czosnku połączonego z wyrazistą kolendrą i korzennym jałowcem, sprawiają, że Przyprawa doskonale nadaję się do szaszłyków z mięsa wieprzowego, wołowego oraz drobiowego. Przyprawa do potraw z grilla Szaszłyk z grilla KAMIS, 20 g, Cena rekomendowana: 1,89 zł
Warzywa (ziołowe i) Grillowane
Miłośnicy lekkiej kuchni na imprezach plenerowych najczęściej wybierają grillowane warzywa – bardzo zdrowe i pyszne. Przyprawa do potraw z grilla Warzywa Grillowane KAMIS to aromatyczna mieszanka czosnku, papryki słodkiej, oregano, tymianku, bazylii, szałwi, rozmarynu, ziela angielskiego i pieprzu czarnego. Jest w pełni naturalna, bez dodatku substancji wzmacniających smak i aromat. To pierwsza na rynku mieszanka dedykowana tylko grillowanym warzywom. Dominującą nutę smakową mieszanki stanowią zioła: oregano, tymianek, bazylia, szałwia, rozmaryn. Gruboziarnista struktura nadaje grillowanym warzywom apetyczny, kolory wygląd. Mieszanką można również doprawić gotowe mieszanki warzyw mrożonych do podsmażania na patelni, szaszłyki warzywne, potrawy z warzyw duszonych typu ragout. Przyprawa do potraw z grilla Warzywa Grillowane KAMIS, 20 g, Cena rekomendowana: 1,89 zł
Grzanki Złociste (i chrupiące)
Złociste grzanki czosnkowe to hit kulinarny każdej imprezie – w plenerze i w domu. Przyprawa do masła czosnkowego Złociste grzanki KAMIS to doskonała, ziołowo- koperkowa z wyraźną czosnkową nutą, mieszanka, dzięki której ten chrupiący i pyszny przysmak jest zawsze w zasięgu ręki. Skład mieszanki stanowi kompozycja czosnku, koperku, natki pietruszki, tymianku i pieprzu czarnego. Przyprawa jest w pełni naturalna, bez dodatku substancji wzmacniających smak i aromat. Przyprawę należy dodać do masła i zostawić na około 20 minut. Potem wystarczy posmarować grzanki z dwóch stron i upiec je na ruszcie, w piekarniku bądź na patelni na złoto z każdej strony. Chrupiące, złociste, aromatyczne i pyszne…takie są grzanki z masełkiem z dodatkiem przyprawy. Masełko czosnkowe można również podać jako dodatek do pieczonych ziemniaków, ryb lub mięs z grilla, posmarować tosty i upiec w tosterze. Przyprawa do masła czosnkowego Grzanki Złociste KAMIS, 10 g, Cena rekomendowana: 1,89 zł