Nowa dieta szybko przyjęła się w polskich domach. Zmiana trybu życia na bardziej aktywny i większa dbałość o własną sylwetkę sprawiły, że odeszliśmy od ciężkich śniadań, których nieodłączny element stanowiły smażone jajka, słodkie bułki i wędliny. Zamiast tego, coraz chętniej rozpoczynamy dzień kawą, sokiem i odrobiną pieczywa wraz z dżemem owocowym i masłem. Bon Appetit!
Firma Stovit pamiętała tej jesieni o wszystkich, którzy każdy dzień rozpoczynają od pysznego śniadania. Dobrany duet dżemów owocowych słodzonych fruktozą – truskawkowego i morelowego – to pomysł na skuteczne przebudzenie. Polecany szczególnie tym, których pierwszym przykazaniem codziennej diety jest ograniczanie spożywania cukru. W dżemach Stovit cukier został zastąpiony fruktozą, a zatem bez obaw mogą po nie sięgać diabetycy. Dietetyczne właściwości dżemów, to pokusa dla amatorów słodkości dbających o zdrowie i zgrabną sylwetkę.
Dżemy truskawkowe i morelowe Stovit z fruktozą pochodzą z serii Premium. Dżemy Premium wyróżniają się szczególnym procesem produkcji. Zastosowane tradycyjne metody gotowania w otwartych kotłach sprawiają, że świeże owoce naturalnie wysycają się cukrem, co pozwala na zachowanie ich walorów smakowych i odżywczych. Fantazyjny, sześcienny słoiczek mieści przetwory sporządzone według klasycznej, domowej receptury. Tajemnicą głębokiego smaku dżemów jest wysoka zawartość owoców – na każde 100 g przetworu użyto 45 g świeżych truskawek lub moreli.
Nasycenie owocami sprawia, że dżemy Stovit zaspokoją tęsknotę za świeżymi owocami z polskich sadów w czasie nadchodzącej zimy. Na zbliżające się święta okażą się niezastąpionym dodatkiem do domowych wypieków, na przykład tradycyjnego polskiego piernika.