Przyprawy i ich odpowiednie kompozycje stanowią duszę potraw kuchni chińskiej, tajskiej czy indyjskiej. Produkty Kamis z linii Oriental zawierają unikalny zestaw przypraw charakterystycznych dla tych kuchni, które po połączeniu z innymi składnikami potrawy nadają charakterystyczny pikantno-słodki smak. Bardzo trudno jest osiągnąć ten efekt bez dobrze skomponowanych produktów.
Jednym z najpopularniejszych dań w linii Oriental jest Kurczak w indyjskim sosie curry - to pikantne danie pochodzące z Indii. Nazwa "curry" pochodzi z Indii Południowych od tamilskiego słowa "kari", oznaczającego pikantny sos do ryżu. Tradycyjne indyjskie "kari" przygotowuje się ze świeżo mielonych przypraw: kurkumy, kminu rzymskiego, kolendry, gorczycy, chili i kozieradki. W skład curry mogą również wejść: cynamon, gałka muszkatołowa, czosnek, koper włoski, kardamon, goździki, imbir oraz sól. Smak i wygląd dania jest uzależniony od proporcji tych przypraw. Kurkuma jako jeden z głównych składników nadaje potrawie żółtawy kolor.
Kurczak w indyjskim sosie curry z linii Oriental Kamis to połączenie wyjątkowego smaku egzotycznych przypraw, takich jak kolendra, kurkuma, kozieradka, kmin rzymski, goździki, imbir, cynamon. W ciągu 20 minut, bo tyle trwa czas przygotowania potrawy z bazą smakową Oriental, można wyczarować na talerzu oryginalne, aromatyczne danie kuchni indyjskiej. Dla urozmaicenia smaku, do kurczaka można dodać rodzynki, dzięki czemu potrawa zyskuje lekko słodkawy smak. Do gotowego Kurczaka w indyjskim sosie curry można dodać jogurt naturalny, który jest nieodłącznym dodatkiem indyjskich potraw.