Chcąc urozmaicić weekendowy, letni, ciepły wieczór zorganizuj garden party. Menu takiej imprezy to więcej niż połowa sukcesu. Jako lekkie przekąski możesz podać pokrojone w paseczki warzywa z dipami w różnych smakach. Danie główne to potrawy z grilla. Grill jest doskonały, ponieważ daje wiele możliwości przygotowania prostych, ale bardzo smacznych dań: skrzydełka kurczaka, karkówka, pieczona ryba lub grillowane kiełbaski. Bardzo istotną częścią imprezowego menu są oczywiście napoje i drinki. Męska część gości gillowego garden party nie obędzie się bez piwa, ale jeżeli chcesz zaskoczyć damska część towarzystwa podaj lekkie drinki przyrządzone na bazie likieru i herbaty. Są proste w przygotowaniu, oryginalne i nieco egzotyczne, świetnie smakują i prezentują się naprawdę imponująco. Oto przepisy na drinki, których podstawa są herbaty pochodzące z herbaciarni „Czas na Herbatę” oraz likiery owocowe. Do przygotowania drinków będą potrzebne likiery żurawinowy i cytrynowy, dodatki oraz herbaty „Czas na Herbatę”. Herbata „Miętowo-cytrynowa” to naturalna czarna herbata z dodatkiem kawałków cytryny, o cytrynowo-miętowym smaku i aromacie. Herbata „Żurawinowo-kaktrusowa” – to naturalna czarna herbata z dodatkiem owoców żurawiny i aromatu kaktusowego, łączących się w orzeźwiającym żurawinowo-kaktusowym smaku.
Leminti fresh
- 40 ml likieru cytrynowego
- 150 ml herbaty miętowo-cytrynowej
- 50 ml soku cytrynowego
- 1 gałązka mięty
- 1 plaster cytryny
- kostki lodu
|
Przyrządzanie:
Zaparz herbatę „Miętowo-cytrynową” „Czas na Herbatę” ostudź i oddziel fusy. Połącz ostudzona herbatę z likierem i sokiem cytrynowym - dobrze wstrząśnij, aby drink dokładnie wymieszać. Po napełnieniu szklanki włóż do niej gałązkę mięty a na końcu dodaj lodu. Szklankę ozdobić plasterkiem cytryny oraz cukrową otoczką.
Mexico Ice
- 40 ml część likieru żurawinowego
- 150 ml herbaty żurawinowo-kaktusowej
- 50 ml soku żurawinowego
- liście mięty dla ozdoby
- kostki lodu
|
Przyrządzanie:
Zaparz herbatę „Żurawinowo-kaktusową” „Czas na Herbatę” ostudź i oddziel fusy. Połącz ostudzona herbatę z likierem i sokiem żurawinowym - dobrze wymieszaj. Po napełnieniu szklanki dodaj lodu a na tafli drinka umieść kilka listków mięty. Szklankę można dodatkowo ozdobić cukrową otoczką.