Kuchnia indonezyjska stanowi mieszankę smaków arabskich, indyjskich, europejskich i chińskich, łącząc kulinarne kontrasty w harmonijne, pełne smaku dania, takie jak Bami goreng – danie, które można znaleźć we wszystkich zakątkach tego pięknego kraju.
Bami Goreng to danie przyrządzone z wyszukanych składników: makaronu z pszenicy durum, kurczaka, papryki, marchewki, grzybów chińskich i pędów bambusa, przyprawionych egzotyczną mieszanką sosu sojowego, kolendry i imbiru. Pszenica durum sprawia, że makaron po ugotowaniu zachowuje zwartą strukturę i naturalny, bursztynowy kolor – wyróżnik dobrego jakościowo makaronu.
Bami Goreng możesz przygotować w krótkim czasie na patelni lub w kuchence mikrofalowej, a porcja, jaką znajdziesz w opakowaniu bez trudu wystarczy na posiłek dla całej rodziny!
Proponowana cena detaliczna to 10 zł za opakowanie 600 g.