Składniki:
- 300 g ryżu Uncle Ben’s Jaśminowy
- 300 g wołowiny pokrojonej w paski
- pęczek dymki pokrojonej w 2 cm kawałki
- 3 łyżki sosu sojowego
- 1 łyżka octu
- 3 ząbki czosnku drobno posiekane
- kawałek imbiru wielkości kciuka, obrany i posiekany
- 100 ml czerwonego wina
- 2 łyżki miodu
- 100 ml wywaru mięsnego
|
W misce wymieszaj sos sojowy, ocet i miód. Dodaj mięso i marynuj od 30 minut do 1 godziny. Na rozgrzanej patelni smaż odsączone mięso, marynatę odstaw. Usmażone mięso zdejmij z patelni. Podsmaż czosnek, imbir i dymkę, dodaj mięso marynatę, wino i wywar. Gotuj 15 minut. Podawaj z Uncle Ben’s Ryżem Jaśminowym.
Smacznego!