W roli lekkich przekąsek lub jako składnik sałatek doskonale sprawdzą się nowalijki – szczypiorek, sałata, rzodkiewka, ogórki i pomidory. Jednak poszukiwania wysokiej jakości świeżych warzyw często okazują się niełatwym zadaniem. Jarzyny wyhodowane w szklarniach lub pochodzące z importu mogą być mało apetyczne i niezbyt smaczne, dlatego nie dziwi fakt, że stosunkowo rzadko są postrzegane jako wymarzony składnik wiosennego jadłospisu.
W jaki sposób wcielić w życie dietetyczne zmiany? Pomogą w tym mieszanki warzywne marki Felco, czyli prawdziwy bukiet wiosennych smaków pełen witamin i składników mineralnych. Zachowują one do 70% wartości odżywczych zawartych w świeżych jarzynach, a dodatkowo znakomicie prezentują się na talerzu, są zdrowe, smaczne, a także wygodne i szybkie w przygotowaniu.
„Bukiet warzyw” Felco to unikalna kompozycja jarzyn – marchwi, kalafiora, fasoli szparagowej, zielonego groszku i kalarepy. Dzięki bogactwu witamin i soli mineralnych zawartych w warzywach wzmacnia odporność organizmu i ożywia uśpioną przemianę materii. Kalarepa nadaje mieszance charakterystyczną chrupkość i wzbogaca ją w witaminy: A, B1, B2, PP, C, oraz sole mineralne: wapń, żelazo, fosfor i magnez. W skład mrożonki wchodzi również fasola szparagowa, która jest polecana zwłaszcza wiosną ze względu na zawartość witaminy PP oraz niskokaloryczność. „Bukiet Warzyw” sprawdzi się zarówno w roli gorącego dodatku do dania głównego, jak i samodzielnego posiłku dla wegetarian lub osób o szczególnych wymaganiach żywieniowych. Wyśmienicie smakuje z makaronem, żółtym serem i pietruszką!