Zbierane i selekcjonowane pod okiem wykwalifikowanych kiperów, zmieniają się w „śródziemnomorskie złoto” – oliwę extra virgin z pierwszego tłoczenia. Hiszpanie, doceniając skarb ziemi Jaén, nazwali go imieniem ognistej i pełnej wdzięku tancerki. Oliwa Carmen, tak jak jej imienniczka, jest kwintesencją południowego temperamentu, pasji i wyrazistości. Carmen to kolekcja prawdziwych hiszpańskich oliw extra virgin zróżnicowanych pod względem smaku i aromatu. Amatorów kuchni śródziemnomorskiej zachwyci mnogość możliwości, jakie stwarzają dwa rodzaje oliwy Carmen wprowadzonej właśnie na polski rynek. Każdy wariant wyróżniany jest innym odcieniem róży na etykiecie.
Oliwy Carmen dostępne są w praktycznej gramaturze 0,5 litra. Oryginalna butelka (Madritt bottle) prezentuje się na stole niczym dekoracyjna karafka – grube szkło, autentyczny korek oraz stylowa etykieta z romantycznym motywem róży. Eleganckie szklane butelki zamykane są prawdziwym korkiem, dzięki czemu oliwa z oliwek Carmen w pełni zachowuje swoje właściwości smakowe i zapachowe.
Carmen Extra Virgin Medio (róża zielona)
Średnio intensywny smak, w sam raz dla smakoszy śródziemnomorskiej kuchni. Wyważona kompozycja południowego temperamentu i łagodności śródziemnomorskiego klimatu. Niezastąpiona do wszelkiego rodzaju sosów czy dressingów: uwodzicielski aromat oliwy nadaje im południowego charakteru, który każdy posiłek zamienia w hiszpańską fiestę.
Carmen Extra Virgin Suave (róża koralowa)
Łagodny, harmonijny smak tego wariantu przeznaczony jest dla wysublimowanych podniebień. Subtelny smak skarbów oliwnych gajów wydobywa śródziemnomorskie nuty ze świeżych warzyw, dlatego warto uświetnić wiosenne sałatki kilkoma kroplami oliwy.
Cena: 16 zł