|
Wystarczy dodać jajko, majonez, śmietanę, musztardę, przyprawy i sos tatarski gotowy. Wersja sosu z kaparami została przygotowana specjalnie dla smakoszy kaparów oraz zwolenników ostrych potraw. Z jednego słoiczka otrzymasz sos tatarski dla 4 osób. Czas przygotowania 5-7 minut.
Sos tatarski z kaparami Ole! polecany także jako idealny dodatek do tatara z mięsa lub łososia.
Jajka faszerowane sosem tatarskim
Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz i przekrój na pół. Wyjmij żółtka, które następnie rozdrobnij widelcem i przypraw solą oraz pieprzem.
Dodawaj kolejno do Sosu tatarskiego Ole! żółtka, pokrojoną w kosteczkę szynkę, śmietanę, jogurt, majonez oraz starty chrzan. Dopraw do smaku.
Do sosu dodaj pokrojone w małą kostkę plastry szynki. Wydrążone białka wypełnij przygotowanym farszem. Udekoruj czarnymi oliwkami Ole! i gałązkami tymianku. Podawaj z ćwiartkami pomidora.
|