|
Karnawał dobiegł końca. Nie oznacza to jednak końca zabawy. Przenieś ją na parkiet kulinarny. Zorganizuj znajomym meksykański wieczór z gorącą salsą… serową w tle. Pożywne burritos, pikantne tacos, chrupiące nachosy, kilka odmian salsy i lekka sałatka meksykańska Poltino.
Przepis na Meksyk
Mrożona sałatka meksykańska to mieszanka marchewki, papryki, fasoli, zielonego groszku oraz kukurydzy. Wystarczy zawartość opakowania, wrzucić bez rozmrażania do niewielkiej ilości osolonej wody i zagotować.
Warzywa odcedzić, ostudzić, dodać ugotowane na twardo jajko lub pokrojony w kostkę ser żółty i puszkę ananasa. Wymieszać z majonezem, doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką w proszku i voila. Orzeźwiająca sałatka gotowa!
autor: / źódło: / opracowanie:
Poltino
|