Belvedere Pomarańcza Breakfast Martini
- 40 ml Belvedere Pomarańcza
- 3 łyżeczki konfitury z moreli
- 15 ml świeżego soku z cytryny
|
Wszystkie składniki wlej do shakera i dokładnie wymieszaj z kruszonym lodem. Następnie przecedź wszystko do schłodzonego kieliszka Martini i udekoruj rozetą ze skórki pomarańczy.
Belvedere Herbal Thyme Martini
- 40 ml Belvedere Vodka
- 3 łyżeczki marmolady cytrynowej
- 3 gałązki świeżego tymianku
- 10 ml soku cytrynowego
|
Wlej do odpowiedniego naczynia sok cytrynowy. Wrzuć tymianek i lekko rozgnieć. Przelej potem wszystko do shakera i połącz z resztą składników. Dobrze wymieszaj i przelej do schłodzonego kieliszka Martini. Udekoruj kilkoma gałązkami świeżego tymianku i skórką cytryny.
Belvedere Pear & Rosemary Martini
- 40 ml Belvedere Vodka
- pół rozgniecionej, dojrzałej gruszki
- 10 ml gęstego soku jabłkowego
- 2 gałązki rozmarynu
- odrobina syropu cukrowego
- odrobina soku z cytryny
|
Rozgnieć gruszkę z rozmarynem i syropem cukrowym. Następnie wlej wszystko do shakera i dodaj resztę składników oraz kruszony lód. Dobrze wymieszaj. Przecedź zawartość do schłodzonego kieliszka Martini i udekoruj plasterkiem gruszki.