Szykujesz karnawałową imprezę? Szukasz pomysłu na smaczne i oryginalne przekąski? Skorzystaj z naszych podpowiedzi!
Kapary
Doskonale smakują w połączeniu z czosnkami i oliwkami Ole!, oregano, bazylią. Na zimno do: sałatek, mięs, wędlin i ryb oraz na ciepło: do pizzy, sosów, smażonych mięs i ryb.
Oliwki mix z papryką w oleju z ziołami
Doskonała przekąska oraz dodatek do wielu dań. Barwna kompozycja oliwek, papryki i ziół kusi niepowtarzalnym smakiem. Najnowsze warzywne przysmaki Ole! to Oliwki mix w dwóch wariantach smakowych. Inspiracją do ich powstania była kuchnia śródziemnomorska, cechująca się dużą ilością warzyw, bogactwem kolorów i smaków, a także obfitością przypraw i składników. To doskonała przysmak dla tych, którzy cenią sobie smaczne i zdrowe jedzenie. Oliwki mix z papryką w oleju z ziołami, to nie tylko dwa rodzaje najwyższej jakości oliwek, papryka, olej i aromatyczne zioła, ale także sposób na szybką przekąskę lub dodatek do potraw, zarówno rybnych, jak i mięsnych. Oliwki mix z papryką w oleju z ziołami szczególnie polecamy miłośnikom czerwonej papryki.
Czosnek w oleju z ziołami
Doskonała przekąska oraz dodatek do wielu dań. Charakteryzuje się niezwykłym aromatem ziół kuchni śródziemnomorskiej. Olej można użyć do sałatki lub smażenia mięsa.
Fasolka z pieczarkami i boczkiem
Posiekaj na drobno cebulę bez łupin i zmiażdż czosnek. Plastry boczku pokrój w paseczki, a następnie z cebulą i czosnkiem podsmaż na patelni, na rozgrzanej oliwie. Dodaj fasolkę ze słoika, wymieszaj i wszystko razem podgrzej. Podawaj z makaronem lub z pieczywem.
Czosnek chili w oleju
Doskonała przekąska oraz dodatek do dań. Charakteryzuje się pikantnym smakiem z dodatkiem chilli. Olej można użyć do sałatki lub do smażenia mięsa. Idealny na zimno: do wędlin, mięs, serów i sałatek oraz na ciepło: do pizzy, sosów, smażonych mięs i ryb.