|
największa specjalność restauracji Subway®, która otworzyła się w centrum handlowo-rozrywkowym Blue City 3 grudnia 2007 roku. Warto też zwrócić uwagę na duży wybór sałatek.
Restauracje Subway® to największa na świecie sieć proponująca kanapki w kształcie łodzi podwodnej, jak również drugi pod względem wielkości markowy fast-food franczyzowy, znany ze swoich, przygotowywanych tylko na zamówienie, piętnasto- lub trzydziestocentymetrowych sandwiczy. Serwowane są na 5 rodzajach pieczywa, które wypiekane jest w każdej restauracji przez cały dzień. Klienci mają możliwość tworzenia własnych, zimnych lub ciepłych, kompozycji kanapkowych poprzez dodawanie różnych rodzajów mięs, świeżych warzyw, serów, sosów i przypraw.
Sieć restauracji Subway® założona została w 1965 roku przez Freda DeLucę i Dr. Petera Bucka. Dali oni początek niezwykłej podróży. Podróży, która pozwoliła tysiącom ludzi założyć własny biznes i odnieść sukces. Magazyn „Entrepreneur” w swoim corocznym rankingu 500 firm typu franczyzowego na rok 2007 uznał restaurację Subway za „numer 1” wśród okazji franchisingowych we wszystkich kategoriach. Był to już 15 raz, kiedy Subway znalazł się na pierwszym miejscu w ciągu ostatnich 18 lat!
|