Składniki:
- 1 opakowanie Kalafiorów Poltino
- 1 średniej wielkości cebula
- 1 awokado
- 1 melon miodowy
- 4 ugotowane na twardo jajka
- 2 średnie pomidory
- 4 łyżki majonezu
- sól, pieprz, sok z cytryny
- pęczek koperku
|
Sposób przyrządzenia:
Pokrój cebulę w drobną kostkę, posól i pozostaw tak na około 30 minut. Zamrożone różyczki kalafiora Poltino ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu, ostudź i podziel na jeszcze mniejsze części. Pokrój awokado w kostkę i skrop sokiem z cytryny.
Pomidory i jajka pokrój w kostkę. Melona przekrój na pół, miąższ też pokrój w kostkę. Wymieszaj wszystkie składniki, dodaj majonez i dopraw do smaku solą i pieprzem. Możesz też dodać pęczek koperku. Sałatkę podawaj w połówce wydrążonego melona lub w kwiatkach z cienkich płatków melona. Zaproś znajomych i zaskocz ich oryginalnym niebanalnym przysmakiem.
Smacznego!