|
W jaki sposób zapewnić naszemu organizmowi energię, zwiększyć odporność i – co równie ważne – sprawić, by obwód talii nie uległ nadmiernym zmianom? Receptą jest oczywiście odpowiednio skomponowane menu, w którym nie może zabraknąć lekkich jarzyn takich jak nowy fit Mix Dyniowy Felco.
Zgodnie z zaleceniami dietetyków, zimowa dieta powinna być szczególnie bogata w gotowane na parze warzywa. Taki sposób przygotowania posiłków jest nie tylko szybki i wygodny, ale również pozwala zachować cenne witaminy i minerały zawarte w jarzynach. Wartościowe składniki odżywcze nie są bowiem wypłukiwane przez wodę jak w czasie tradycyjnego gotowania. Warzywa przyrządzane na parze mają też przewagę nad smażonymi – są niskokaloryczne i lekkostrawne, ponieważ nie nasiąkają tłuszczem. Aktywne i dbające o sylwetkę osoby doceniają ten sposób gotowania również ze względu na jego funkcjonalność. Gorąca para, która unosi się pod przykryciem, powoduje, że jarzyny bardzo szybko nadają się do spożycia, a dodatkowo nie ryzykujemy przypalania się ani przywierania do naczynia. Dzięki temu zachowują swój naturalny smak i zapach, a także atrakcyjnie prezentują się na talerzu.
Gotowane na parze warzywa sprzyjają utrzymaniu optymalnej i zbilansowanej diety, dlatego warto włączyć je do zimowego menu. Zalety tego sposobu przyrządzania posiłków wykorzystał producent mrożonek Felco, opracowując recepturę nowego dietetycznego produktu – fit Mix’u Dyniowego Felco. Mieszanka składa się z dyni (50%), cukinii, marchwi, ananasa (15%) i groszku. W zależności od upodobań, może być podawana saute lub z odrobiną soli oraz dietetycznego tłuszczu. Doskonale sprawdzi się w roli przystawki, gorącego dodatku do dania głównego lub pełnowartościowego posiłku dla osób o szczególnych wymaganiach żywieniowych, będących na diecie lub wegetarian.
Sugerowana cena za opakowanie 450 g): ok. 3,50 zł
|