Dlatego sięgnij po gotowe dania OLE!, nie tylko smaczne ale i pomysłowe. Codzienne posiłki na biwaku, spływie kajakowym lub rajdzie rowerowym kojarzą nam się z chwilą, kiedy po całym dniu wysiłku, zabawy musimy przygotować posiłek. Koszmar? Niekoniecznie, jeżeli przygotujemy gotowe dania OLE! kilka minut na kuchence turystycznej i gotowe. Jeszcze tylko kawałek pieczywa i… jesteśmy w niebie.
Meksyk w namiocie
Fasolka z pieczarkami meksykańska OLE! to smaczne i szybkie danie gotowe oraz dodatek do mięs zarówno na ciepło jak i na zimno. Idealna jako dodatek do ziemniaków w mundurkach. Wyśmienita czerwona fasola, pieczarki, kukurydza, czerwona papryka i cebula w pomidorowym sosie nabierają charakterystycznego pikantnego smaku kuchni meksykańskiej dzięki charakterystycznym przyprawom. To także wygodne i szybkie w przygotowaniu danie. Przygotowanie Fasolki z pieczarkami meksykańskiej OLE! zajmuje 4 minuty na tradycyjnej kuchence, a 1 minutę w mikrofali. Jeden słoiczek to porcja dla 2 osób.
Cena: 4,50 zł
Węgierski „ebéd” (obiad)
Leczo pieczarkowe tradycyjne OLE! to charakterystyczne dla kuchni węgierskiej danie gotowe przygotowane z duszonych pieczarek, papryki, cebuli wraz z charakterystycznymi dla kuchni węgierskiej przyprawami i pomidorową nutą. Wbrew obiegowej opinii kuchnia węgierska jest dość łagodna, dlatego Leczo pieczarkowe tradycyjne OLE! można dowolnie przyprawić, według upodobania bardziej lub mniej pikantne. Danie może być podawane z pieczywem, ryżem, ziemniakami lub makaronem. Jeden słoiczek leczo wystarczy na dwie porcje. Można je w podobny sposób jak fasolkę OLE! przygotować w 4 minuty na tradycyjnej kuchence lub 1 minutę w mikrofali.
Cena: 4,20 zł