|
Stworzony w Normandii ser „podbił” podniebienia smakoszy na całym świecie. Od wielu lat gości na stołach Europy, Azji i obu Ameryk. Ser Camembert występuje w różnych odmianach smakowych. Ser Turek Camembert o smaku wędzonym jest najnowszą propozycją Grupy Bongrain na naszym rynku. Produkt jest kwintesencją tego, co w serach polskich i francuskich najlepsze - delikatnej konsystencji Camemberta i wędzonego, typowego dla Oscypka smaku.
Turek Camembert o smaku wędzonym to złocisty ser o charakterystycznym i cenionym przez polskich konsumentów zapachu i smaku. Pozwala on cieszyć się połączeniem bogatego aromatu dymu wędzarniczego oraz delikatnym, kremowym wnętrzem, charakterystycznym dla serów pleśniowych Turek Camembert. Turek Camembert o smaku wędzonym, podobnie jak pozostałe sery Turek, wytwarzany jest w oparciu o tradycyjne receptury. Każdy ser Camembert Turek produkowany jest wyłącznie z mleka krowiego, z dodatkiem wyselekcjonowanych pleśni i zakwasów, które nadają mu charakterystyczny smak, umożliwiają jego dojrzewanie oraz wytworzenie białej, aksamitnej skórki.
Sery Camembert są świetną propozycją na letni posiłek. O tej porze roku często spędzamy czas na świeżym powietrzu, w gronie przyjaciół i rodziny. Podczas tych spotkań możemy naszych gości poczęstować serem Camembert podanym z bagietką. Jest to wykwintna, a zarazem prosta i szybka do przygotowania przekąska. Ser Turek Camembert o smaku wędzonym nadaje się także do grillowania. Podgrzany ser podajemy z żurawiną. Bogactwo świeżych warzyw i owoców dostępnych latem pozwala również na przygotowywanie przeróżnych sałatek. Ser Turek Camembert o smaku wędzonym jest idealnym składnikiem wielu z nich. Sałata z serem Turek Camembert, skropiona winegretem, z dodatkiem winogron, oliwek, fig czy orzechów jest idealną propozycją kulinarną na spotkanie w ogrodzie czy piknik. Łagodne białe wytrawne wino doskonale komponuje się i podkreśla smak sera Camembert.
|