|
przyrządzania w ekspresie przelewowym charakteryzuje delikatny smak oraz wyrazista, aromatyczna woń.
Parzenie kawy to prawdziwa sztuka. Dawniej jej przygotowanie było swoistym rytuałem. Sposób jej parzenia uchodził za tradycję przekazywaną z dziada pradziada, a nawet za pewną specjalność, w której kształciła się kobieta zwana „kawiarką”.
W przygotowaniu kawy ogromną rolę, oprócz szlachetnego pochodzenia ziaren, odgrywa także grubość ich mielenia. Dziś tylko koneserzy robią to ręcznie w młynku, używając tylu cząsteczek kawy, ile potrzeba w danym momencie do przygotowania czarnego napoju.
Tym, którzy nie mają czasu na rytualne zabiegi i nie posiadają drogich ekspresów ciśnieniowych, illycaffe proponuje nową odmianę kawy przeznaczoną do tradycyjnych ekspresów przelewowych. To jedna z nielicznych dostępnych na rynku tego typu kaw. W procesie produkcji jej ziarna są średnio palone i grubo mielone, co zabezpiecza ją przed przypaleniem, a jednocześnie jest gwarancją wyważonego i czystego smaku prawdziwie włoskiego espresso.
Jak wszystkie odmiany kawy illy, tak i „różowa” oparta została na szlachetnej mieszance, do produkcji której użyto wyłącznie ziaren arabiki, dlatego illy charakteryzuje się niskim stężeniem kofeiny, maksymalnie 1,5 procent. Wyjątkowym smakiem włoskiej kawy możesz delektować się o przez cały dzień, pijąc nawet kilka filiżanek. Skusi Cię jej niepowtarzalna nuta smakowa, która łączy wykwintną woń czekolady, cytrusów i wanilii.
Illycaffe` stosuje specjalne znakowanie swoich stalowych puszek. Wszystkie rodzaje kaw zapakowanych w eleganckich puszkach odróżnia kolor paska. Illy do ekspresów przelewowych rozpoznasz po różowym kolorze.
Cena: 39 zł
|