Składniki:
2 łyżki Przyprawy do pikantnego grilla Knorr –
2 bakłażany
2 łyżki soli
10 dag marynowanej papryki ze słoika
100 g twardego koziego sera
1 bazylia w doniczce
10 dag suszonych pomidorów
Sposób przygotowania:
Pokrojone na plastry bakłażany posyp solą – w ciągu 10 minut powinny puścić sok. Następnie warzywa opłukaj zimną wodą, tak by usunąć całą sól, i odłóż na papierowy ręcznik, by wyschnęły. Już suche posyp Przyprawą do pikantnego grilla, dzieki której danie będzie wyraziście doprawione.
Na desce rozłóż plastry bakłażana, a na nich umieść po kawałku koziegoi sera, papryki, suszone pomidory i bazylie (parę listków). Zwiń ściśle roladki, umieść w nich wykałaczki, które zapobiegną rozpadaniu się..
Grilluj na tackachlub w piekarniku ok. 20 minut. Co jakiś czas roladki obracaj.