|
Jak przyrządzić szpinak, aby zachwycał swoim smakiem, podpowiada FRoSTA.
Nie każdy wie, że szpinak to bliski kuzyn… buraka. Do Europy przybył z Chin, choć jego prawdziwą kolebką jest Iran. Obecnie dania z jego udziałem królują na stołach najlepszych restauracji. Potrawy na jego bazie przyrządzimy również w domu – szybko i łatwo, szczególnie jeśli sięgniemy po gamę szpinaków od FRoSTY. Dostępne cały rok, dają naprawdę wiele kulinarnych możliwości.
W połączeniu z kremową śmietanką, szpinak będzie idealny jako sos nie tylko do domowego makaronu, lecz również do ryb czy mięs. Szybko przygotujemy z nim delikatny farsz z ricottą czy innym klasycznym białym serem, doskonały zarówno do polskich naleśników i pierogów, włoskich ravioli czy jako główny składnik sycącej tarty na kruchym spodzie. Przyrządzimy z nim tradycyjną lasagne oraz nowoczesne warzywne kotleciki, a także pyszne zupy, a nawet… jajecznicę.
Szpinak uprawiany jest specjalnie dla FRoSTY. Od jego zebrania do zamrożenia mija zaledwie kilka godzin, co pozwala zachować wyrazisty smak i intensywnie zielony kolor szpinaku.
Do wyboru mamy nie tylko klasyczny szpinak w liściach, lecz siekany, a także ten
w towarzystwie kremowej śmietany czy czosnku.
Zgodnie z polityką FRoSTY 100% naturalnego smaku!, szpinaki FRoSTY nie zawierają wzmacniaczy smaku, barwników ani aromatów. Produkty ze szpinakowej gamy FRoSTY czekają w sklepowych zamrażarkach, w cenach odpowiednio: Szpinak w liściach 4,5 zł/ 300 g, Szpinak siekany 3 zł/ 450 g.
|