|
Sekretem jest przygotowanie odpowiedniego farszu, którego skład zależy tylko od naszej wyobraźni, bo naleśniki „przyjmą” naprawdę wiele różnych smaków. A pomysł na dziś? Zamiast tradycyjnych z serem, przygotujmy naleśniki na bogato – z kurczakiem i sosem bolognese.
Naleśniki z kurczakiem w sosie bolognese
Składniki:
5 naleśników
Knorr Naturalnie smaczne - Spaghetti Bolognese
200 g filetu z piersi kurczaka
marchewka
100 g sera żółtego ementaler
100 ml kwaśnej śmietany 18%
Sposób przygotowania:
Rozgrzej piekarnik do 200°C. Pokrój w kostkę mięso i marchewkę. Zetrzyj ser na grubej tarce. Przesmaż mięso na złoto na 1 łyżce oleju. Dodaj 200 ml wody i zawartość opakowania Knorr Naturalnie smaczne - Spaghetti Bolognese, aby nadać potrawie smaku.
Wymieszaj, doprowadź do wrzenia i gotuj przez ok. 5 minut. Ostudź. Wypełnij naleśniki farszem mięsnym i zroluj.
Ułóż naleśniki w dobrze natłuszczonym naczyniu do zapiekania. Rozprowadź na nich śmietanę i posyp serem. Piecz przez ok. 10 minut, do momentu, gdy ser roztopi się i lekko zrumieni na złoto.
|