|
przypomina Iwonna Niegowska, żywieniowiec marki Knorr. Łososia można przyrządzić z włoskim sosem bolognese, a wędzony znakomicie sprawdzi się w sałatkach i na kanapkach:
Łosoś w sosie bolognese
Składniki:
600 g filetu z łososia
Knorr Naturalnie smaczne - Spaghetti Bolognese
400 g pomidorów krojonych z puszki
ząbek czosnku
łyżka soku z cytryny
łyżka oliwy
150 g rukoli
150 g pomidorków koktajlowych
łyżka oliwy z oliwek
Sposób przygotowania:
Rozgrzej piekarnik do 200°C. Posiekaj drobno czosnek. Wetrzyj w filety 1 łyżkę oliwy wymieszanej z sokiem z cytryny i czosnkiem. Dopraw świeżo zmielonym pieprzem. Piecz przez 8-10 min.
Wymieszaj z pomidorami zawartość opakowania Knorr Naturalnie smaczne, aby nadać aromatu. Poczekaj, aż się zagotuje. Zmniejsz ogień i gotuj przez 10 min.
Podawaj rybę z sosem, z sałatką z rukoli i pomidorków koktajlowych polaną 1 łyżką stołową oliwy z oliwek.
|