|
Składniki:
12 szparagów
1 opakowanie Sosu sałatkowego koperkowo - ziołowego Knorr
1 szklanka startego sera cheddar
100 g pieczarek
Pół cytryny
0,2 łyżeczki soli
pieprz
5 łyżek wody
5 łyżek oliwy
Sposób przygotowania:
Oczyść szparagi i na 3 minuty wrzuć je do wrzątku, a następnie włóż do wody wypełnionej kostkami lodu. Po chwili, wyciągnij je z wody i dokładnie odsącz.
Wymieszaj: sok z cytryny, oliwę i wodę, razem z Sosem sałatkowym koperkowo - ziołowym Knorr, który znakomicie dopełni smak gotowego dania.
Pokrój pieczarki w plasterki i zalej je przygotowanym sosem.
Szparagi wrzuć na ruszt i piecz do momentu, aż ukażą się na nich ciemniejsze paski. W tym czasie wyściel pergaminem blachę i połóż na nią zgrillowane szparagi, które na koniec posyp startym wcześniej serem cheddar. Tak przygotowane danie zapiekaj do chwili, aż ser się rozpuści.
|