|
Składniki:
żeberka wieprzowe - 800 gramów
Gulasz Naturalnie smaczne Knorr - 1 opakowanie
cebula - 2 sztuki
sól - 1 szczypta
pieprz - 1 szczypta
czerwona papryka - 1 szczypta
margaryna - 3 łyżki
pomidory pelatti z puszki - 1 opakowanie
ząbek czosnku - 2 sztuki
Sposób przygotowania:
Sól, pieprz, czerwoną paprykę i posiekany czosnek wymieszaj razem. Powstałą marynatą oprósz oczyszczone z tłuszczu żeberka i odłóż w chłodne miejsce na około 30 – 40 minut.
Po tym czasie żeberka obsmaż z obu stron w garnku, w którym będziesz gotować potrawę.
Obsmażone żeberka przełóż na bok, na talerz. W tym samym garnku podsmaż cebule pokrojone w półplasterki, dodaj pomidory, 400ml wody oraz Gulasz Naturalnie smaczne Knorr dla idealnej gęstości sosu. Całość zagotuj.
Do gotującego się sosu włóż ponownie żeberka. Mięso duś pod przykryciem do miękkości około 1 godzinę. Gotowe żeberka podawaj z purre z ziemniaków.
|