|
Wyjątkowego smaku całości nadadzą truskawki. Czas na Sałatkę z krewetkami, truskawkami i rabarbarem:
Czas przygotowania: 15 minut
Liczba porcji: 4
Trudność: łatwe
Składniki:
- Krewetki parzone – 10 szt.
- Rabarbar - 1 gałązka
- Truskawki - 10szt.
- Sos sałatkowy francuski ziołowy Knorr - 1 opakowanie
- Rukola lub inna sałata – 200 g
- Czerwona cebulka – 1 szt.
- Oliwa z oliwek - 3 łyżki
- Dowolne kiełki – garść
Sposób przygotowania:
Rukolę umyj i przełóż do miski. Truskawki oczyść z szypułek, przekrój na pół i dodaj do sałaty. Rabarbar obierz i pokrój w plasterki. Cebulę pokrój na plastry i przełóż wszystko do miski z rukolą. Dodaj również krewetki. Stwórz aromatyczny, ziołowy sos, mieszając oliwę z sosem sałatkowym Knorr i trzema łyżkami wody. Polej sałatkę przygotowanym sosem, wymieszaj i podawaj udekorowaną kiełkami. Sałatka będzie jeszcze lepiej smakować, jeśli skropisz ją dodatkowo kremowym octem balsamicznym.
Smacznego!
|